'Laiklik durdukça türbana izin verilemez'

'Laiklik durdukça türbana izin verilemez'

'Üniversitede türban sorununu AKP değil, biz çözeriz' diyen Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını CHP'li vekil boşa çıkardı.

'Üniversitede türban sorununu AKP değil, biz çözeriz' diyen Kılıçdaroğlu'nun bu açıklaması, CHP'li milletvekilinin yaptığı açıklamayla boşa çıktı.
Başbakan Erdoğan'ın önceki gün yaptığı açıklama ile yeniden gündeme getirdiği türban konusunda  CHP'den çarpıcı bir açıklama geldi.
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Doğu Perinçek'in kanalı Ulusal TV'ye yaptığı açıklamada, 'Anayasada laiklik ilkesi durdukça üniversitede türbana izin verilemez" diyerek, CHP'nin üniversitelerdeki türban yasağına bakış açısını net bir şekilde ortaya koydu.

'LAİKLİK ANAYASADA DURDUKÇA ÜNİVERSİTEDE TÜRBANA İZİN VERİLEMEZ'
CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Ulusal TV'ye yaptığı açıklamada, üniversitedeki  türban yasağının dayanağının Anayasa'daki laiklik ilkesi olduğunu belirterek, laiklik ilkesi anayasada var olduğu sürece buna izin verilemeyeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMASI BOŞA ÇIKTI!
Ali Rıza Öztürk'ün bu açıklaması, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz aylarda türban konusunda yaptığı açıklamayı da boşa çıkardı. Kılıçdaroğlu, Almanya'da yaptığı açıklamada, üniversitelerdeki türban sorununa değinmiş ve "Türban sorununu biz çözeriz. Bunda çoksamimiyim. Onlar çözemezler. Çünkü onlar olayı siyasallaştırdılar. Biz ise insan olarak bakıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından başörtüsü konusu gündeme gelmiş ve AK Parti ile CHP arasında sert tartışmalar yaşanmıştı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamalarda türban sorununu kendilerinin çözeceğini ısrarla yinelemişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının üzerinden kısa bir süre sonra CHP Mersin Milletvekili'nin yaptığı bu açıklama, seçimlere kısa bir süre kala
CHP'nin başörtüsü sorununa bakış açısını da ortaya koymuş oldu.

ROTAHABER/ ÖZEL

İşte CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün o açıklaması...


CHP'li Ali Rıza Öztürk: Türbana üniversitede izin verilemez
 

rotahaber.com

Etiketler :