''Laz-Arap'' gönülleri fethediyor

''Laz-Arap'' gönülleri fethediyor

Hac organizasyonunda görev yapan Muhammed İssa, hem Türkçesi hem de Karadeniz şivesiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Mekke'deki hac organizasyonunda müfettiş olarak görev yapan Muhammed İssa, hem Türkçesi hem de Karadeniz şivesiyle görenleri şaşkına çeviriyor.

Mekke sokaklarında elinde telsizle dolaşarak hac hizmetlerinin güvenliğini sağlayan İssa, Türk hac kafilelerini görünce soluğu yanlarında alıyor. Karşılarında Türkçe konuşan bir Arap görünce bir an şaşkınlık yaşayan hacılar, kendilerine uzatılan yardım eliyle mutlu oluyor.

Babası Adis Osman'ın Suudi Arabistanlı, annesi Ayşe Sultan'ın ise Trabzon Vakfıkebirli olduğunu belirten İssa, yardımına koştuğu Türk hacıların kendisine ''Hızır'' adını verdiklerini ifade etti.

Türk hacılarla yaptığı keyifli sohbetleri anlatan İssa, özellikle Karadenizlilere selam göndererek hacca veya umreye gelecek hemşehrilerine ''funduk ve lahana isteyrum'' diye seslendi. Anlattığı fıkralarla ''Laz-Arap'' olarak da anılan İssa, karşılaştığı Karadenizli hacılara ''Nasilsunuz hacilar, hoşgeldunuz, napaysunuz. Ne geturdunuz, çantalarunuzda ne var bakayim'' diyor.

Tiyatro ve sinema alanında eğitim aldığına dikkati çeken İssa, Türk televizyonlarında da rol aldığını söyledi. İssa, Ay Tutulması, Kuzey Güney, Fetih 1453'ün de aralarında yer aldığı bazı dizi ve filmlerde rol aldığını kaydetti. İssa, yeni dizilerde oynamak için de sabırsızlıkla teklifler beklediğini, oğlunun da bir dizide ekrana çıktığını belirtti.

Mekke'de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile tanışan İssa, kendisini ''hem Türk hem de Arap'' olarak tanımladı.

Bozdağ da Muhammed İssa'nın lisanını biraz daha geliştirmesi halinde Türklerden bir farkı kalmayacağını söyledi. (AA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.