Lenin'in heykeline bombalı saldırı

Lenin'in heykeline bombalı saldırı

Rusya'nın St.Petersburg kentinde kimliği belirsiz kişiler, Vladimir Lenin'in anıtına bombalı saldırı düzenledi.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana Rusya'da Lenin heykellerine yönelik bir kısmı bombalı olmak üzere, toplam 41 saldırı gerçekleştirildi. Rusya Komünist Partisi son yıllarda Lenin heykellerine karşı yapılan saldırıları sert dille kınayarak, iktidarı suçladı.

Lenin anıtına yönelik son bombalı saldırıda heykel büyük zarar görmedi. Heykelin bel kısmında bağlantılar koparken, paltonun alt kısmında da kırılmalar oldu. Tanıklar, Malaya sokağında gece geç saatlerinde meydana gelen saldırı sırasında güçlü patlama sesi duyduklarını ifade ediyor.

Çevredeki bazı dairelerin camları patlamanın etkisiyle kırıldı. Puşkin Kent Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saldırıda ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi. Rus İnterfaks haber ajansına konuşan bir polis yetkilisi, "Patlama güçlü değildi. Bomba en fazla 100 gram TNT gücündeydi. Anıt fazla zarar görmedi" dedi.

Saldırıyı, Rusya Komünist Partisi'nin parlamento alt kanadı Duma meclis grubu sert bir şekilde kınadı. Parti milletvekili Vladimir Kaşin, toplantıda yaptığı konuşmada, "Bu vandalist bir eylemdir. Devlet Duması soruşturma başlatmalı" talebinde bulundu.

CİHAN

 

Etiketler :