Levent Ersöz, Eruygur'u suçladı

Levent Ersöz, Eruygur'u suçladı

Levent Ersöz, mahkemeye, görev yaptığı dönemin askeri hiyerarşisinin şemasını sundu. Şemanın en başına emekli Orgeneral Şener Eruygur'un adını yazan Ersöz, karşısına da, "Her şeyden sorumludur" ibaresini koydu. İlgili Haberler Diğer Haberler

Şemanın en başına dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Org. Şener Eruygur'un adını yazan Ersöz, karşısına da, "Her şeyden sorumludur." ibaresini koydu. Silivri'de görülen ikinci Ergenekon davasının 8. duruşmasında Ersöz'ün ifade metnini okuyan avukatı Ali Rıza Dizdar, binlerce kişi ve kuruma ilişkin fişlemeler yaptığı iddia edilen Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun, istihbarat şube müdürlüğü olarak legal bir yapılanma olduğunu savundu.

Zaman gazetesinin haberine göre Levent Ersöz, el yazısıyla yazdığı 7 sayfalık metni, tahliye talebinde bulunurken mahkemeye sunması için avukatına verdi. CÇG'nin kurulduğu iddia edilen dönemin jandarma komutanlığında görevli komutanların isimleri de mahkemeye şema olarak sunuldu. Şemanın en başına Ergenekon örgütünün liderlerinden olduğu iddia edilen Şener Eruygur'un adını yazan Ersöz'ün kullandığı ifade dikkat çekici: "Her şeyden sorumludur." Şemada Eruygur'a bağlı olarak Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Hakkı Kılınç'ın adını yazdığı görüldü. Kılınç'a bağlı "Başkanlar" başlığının altında ise şunlar yazılı: Personel-E.Tuğ. Celal Çıtak, İstihbarat-Emekli Tuğ. Levent Ersöz (sanık), Harekat- Tümg. Mustafa Bıyık (Halen Korg. ve Kurmay Bşk.), Lojistik- Tümg. Osman Eker (Halen Korg.) ve Genel Plan Prensip- E. Tuğg. Ali Esener. Ersöz, şemadan sonra şu açıklamayı yaptı: "Başkanlar, kendi başlarına hiçbir faaliyet icra edemezler." Ersöz'ün şemasının devamında ise kendisinin başında yer aldığı, istihbarat biriminin yapılanmasına yer verdi. İstihbarat Başkanlığı'na bağlı Plan ve Güvenlik Daire Başkanı Kur. Alb. Cihandar Hasanhaoğlu (tutuksuz), Mali Teknik Daire Başkanı E. Alb. Hasan Atilla Uğur(Tutuklu) olarak isimleri yer aldı. Aynı şekilde Hasanhanoğlu'na bağlı İstihbarat Yönetim Şube Müdürü Kur. Alb. Mustafa Koç'un da tutuklu olduğunu belirtti.

Teşkilata yayımlanacak bir emrin şube müdürü tarafından hazırlanıp daha sonra başkana sunulup onun onayından geçtikten sonra kurmay başkanına arz edildiğini ifade eden Ersöz, metni en son kurmay başkanının onayından sonra yayımlandığı kaydetti. Haftanın son çalışma gününde de yapılan tüm işlemlerin komutana arz edildiğini ve emirlerin alındığını bildirdi.

SAVCILARA: HİYERARŞİK YAPIYI DİKKATE ALIN
Ersöz, metnin devamında iddianameyi hazırlayanları bu hiyerarşik yapıyı dikkate almamakla suçladı. Karargahın çalışmasından doğrudan sorumlu olan kurmay başkanının adının hiç geçmemesini eleştiren Ersöz, "Eğer bir çalışma grubu kurulduysa, bu kişinin emriyle olur. Eğer bir plan yapıldıysa sorumlu olan kişi kurmay başkanıdır. Ama esamesi okunmuyor!" ifadelerini kullandı. Şube Müdürü Mustafa Koç tutukluyken ondan sorumlu olan daire başkanı Cihandar Hasanhanoğlu'nun tutuksuz olduğuna dikkat çekti: "Şube müdürü tutuklanmıştır. Hatta D. Başkanı için 'ülke çapında darbe çalışmasını yapan ekibin başındaki kişi' ibaresi emniyet tarafından yazılmıştır." dedi. Ersöz, "Çalışma grubu iddiası içinde yer alan kişilerden tutuklanan ve tutuklanmayanlar neye göre ayrılmıştır, bu da bilinmiyor." ifadelerini kullandı.


Etiketler :