Levent Kırca vaatlerini açıkladı

Levent Kırca vaatlerini açıkladı

Demokratik Sol Parti (DSP) Üsküdar Belediye Başkan Adayı ünlü tiyatro sanatçısı Levent Kırca, “Benim ne yaptığımı halk biliyor.

Ben politikacı değilim, bir şey söylüyorsam doğru söylüyorumdur” dedi.
Kırca Tiyatrosu, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda “Bir Başkadır Benim Memleketim” adlı oyunu sahneledi. Tek seans olarak sahnelenen 2 perdelik komedi oyununu yüzlerce kişi izledi. Oyunun ilk perdesinde, güneydoğu bölgesinde iş gezisine çıkan ve yolda kalan zengin bir ailenin, kendilerine evlerini açan köylü bir aileyle arasında geçen diyaloglar mizahi bir dille anlatılıyor. İkinci perdede ise Türkiye'deki adalet sistemi ve mahkemelerin birçok gereksiz dosyalarla meşgul edilmesi komik bir dille sahneye yansıtılıyor. Ünlü komedyen Levent Kırca, oyunun ardından basın mensuplarının, adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı. İnsanların politikacılara inanmadığını savunan Kırca, kendisinin de politikacı olmadığını ve en büyük şansının da bu olduğunu belirterek, “Belediye başkanlığı konusunda da çok umutluyum” dedi. Üsküdar'da Hollywood platoları kurmayı planladığını ifade eden Kırca, “Büyük bir işsizlik sorunu var. Bunu nispeten halletmek lazım” diyerek şöyle devam etti:

“Ben orada kuracağım stüdyoları, belediyede kuracağım sinema dairesini, belediye tiyatrosunu ve bütün çevreyi plato olarak çalıştırmak istiyorum. Hollywood platoları kurmak istiyorum, burada 5 bin kişiye kafadan ihtiyacım var. Üsküdar'ın temizliğinde, bakımında insanlara geçici işler vermek istiyorum, küçük de olsa para kazanacaklar. Kadınlar ve erkekler için eğitim okulları kurmak istiyoruz. Buralarda altın bilezik takılacak insanlara. Meslek öğrensinler burada ve para kazansınlar istiyoruz. Bunlar çok önemli.”

Kırca, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kadir Topbaşı da şu sözlerle eleştirdi: “Özürlülere projelerimizde çok ciddi yer veriyoruz. Çoğu siyasi parti benim söyleminden sonra özürlüleri programlarına aldı. Kadir Topbaş diyor ki, 'Özürlülere biz çok şey yapacağız.' Sen bundan önce de 4 sene başkanlık yaptın, o zaman ne yaptın? Laf olsun diye söylüyorsun.”

Sağlığı ve gıda denetimini de önemsediğini kaydeden Kırca, “Sağlıkta hala vatandaşı sürüm sürüm süründüren devlet hastaneleri var. Diğer yandan ne olduğunu bilmediğimiz çok lüks görünen ama ciddi paralarımızı alan hastaneler var. Çok ciddi sağlık kurumlarına ihtiyacımız var. Hem vatandaşımız örselenmemeli, hem de onlara sağlık hizmeti sunulmalı. Eskiden gıda denitimi yapılırdı bu ülkede. Şimdi markete giriyorsunuz bir sosis var 10 TL, bir sosis var 1 TL. 10 TL'lik sosis ise 1 TL'lik nedir? Biz istiyoruz ki vatandaş çok ucuza kaliteli gıda alabilsin” şeklinde konuştu.

Kırca, “İşimiz çok zor değil, kolay da değil kabul ediyorum ama belediyenin başındaki para yemez, alt kadrolara da yedirmezse 4 tane ağaç dikse ve oradaki tarihi eserlere sahip çıksa bile iyi bir belediye başkanı olabilir. Belediyede yenilenin içilenin halka dönmesi lazım” dedi.

Ünlü sanatçıyla sahnede bir araya gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da “Sen hem sanatçısın, hem siyasetçisin, kültürlü bir insan olman avantaj, gençler de kültürlü insanları sever. Gençlerin oyu sana yeter. Seçimde başarılar diliyorum” dedi.

Etiketler :