Leyla Zana Erdoğan'a toz kondurtmadı

Leyla Zana Erdoğan'a toz kondurtmadı

Leyla Zana, Erdoğan'ı protesto eden gruba müdahale etti, barış için çağrıda bulundu!

Kapatılan DEP'in eski milletvekili Leyla Zana, Şivan Perver konusundaki tartışmalara değindi, Perver'in Kürt halkının yetiştirdiği ender kişilerden olduğunu söyledi. Perver gibi isimlerin kendi değerleri olduğunu söyleyen Zana, Erdoğan'a protesto eden bir gruba müdahale etti ve benim olduğum ortamda Başbakana laf ettirmem diyerek herkesi şaşırttı!

Şanlıurfa'da “İl Kadın Platformu” tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinliği çerçevesinde Ali Şelli Parkı'nda toplanan aralarında kapatılan DEP'in eski milletvekili Zana ile SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun'un bulunduğu grup, Türkçe ve Kürtçe dövizlerle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

ZANA ERDOĞAN'A LAF ETTİRMEDİ

Eski milletvekili Zana, burada yaptığı konuşmada, “Kürt kadınları”nın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mesajının olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

“Kürt kadınlarının çok açık bir mesajı var, mesajı barışa dairdir, mesajı demokrasinin kökleşmesine dairdir, mesajı özgür yarınlara dairdir. Sayın Başbakan, diyorsunuz ki 'işkence kalktı, zulmü tümüyle kaldırdık, kendi iktidarınız döneminde en olumsuz bir şey görünmüyor' Ben de sayın Başbakan'a diyorum ki; sayın Başbakan, doğru orduyu sokaklardan çektiniz, ordu mensubunun eliyle artık faili meçhuller ya da sokaktaki eylemlikler, basınç altına alınmıyor. Ama şuanda polis eliyle yapılıyor. Aradaki tek fark, birinin üniforması yeşil, diğerininki siyah mı lacivert mi bilmiyorum, renkleri karıştırabilirim.”
Bu sırada Başbakan Erdoğan aleyhine slogan atılması üzerine Leyla Zana, müdahale ederek, “Hayır arkadaşlar, benim bulunduğum alanda küfür yok, aşağılanma yok, bireyi ya da bir ülkenin Başbakanını küçümseme de yok. Ben buna izin vermem. Çünkü kendi değerlerime sahip çıktığım kadar, kardeş halkların değerlerine de saygı duyan insanlarız. Bu Kürt halkının genlerinde olan bir şey zaten” dedi.

“ŞİVAN PERVER'İN TÜRKİYE DÖNMESİ”

Yurt dışında yaşayan sanatçı Şivan Perver'in Türkiye'ye dönmesi tartışmalarına değinen Zana, “son dönemde çok suni bir tartışma yürütüldüğünü” öne sürerek, “Tekrar Kürtler Kürtlerin eliyle parçalanmak ve kırdırılmak isteniyor” iddiasında bulundu. Perver'in dönmesinden mutluluk duyacaklarını ifade eden Zana, köklü çözüm bekleyen sorunların ertelenip, olayın bireylere indirgendiğini ve ertelendiğini savunarak, karşı çıktıkları noktanın bu olduğunu dile getirdi.

Şivan Perver'in kendilerinin bir değeri olduğunu ifade eden Zana, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şivan Perver ve onun gibileri, Kürt halkının yetiştirdiği ender kişiliklerdir. Bunlar bizim değerlerimiz. Değerlerimize el uzatmanıza biz Kürt kadınları olarak izin vermeyiz. Eksiklerimiz olabilir, birbirimize karşı çelişkilerimiz de olabilir ama bu bizim ailevi sorunumuzdur. Siz Şivan Perver gibi Kürt tarihine damgasını vuran, sanatıyla toplumu coşturan, bilinçlendiren bir hünermendimizi halkın gözünde hiçleştiremezsiniz, buna izin asla ve asla izin vermeyiz.”



 

 

Etiketler :