Leyla Zana'dan şok şikayet mektubu!

Leyla Zana'dan şok şikayet mektubu!

Leyla Zana, dünya liderlerine mektup yazarak barışa Türkiye'nin yanaşmadığını savundu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana, son günlerde yaşanan şiddet olaylarının artması üzerine ABD Devlet Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Avrupa Parlamentosu Başkanı Jerzy Buzek, Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup gönderdi.

Türkiye'nin Kuzey Irak'taki PKK kamplarına yönelik hava saldırıları devam ederken, BDP Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana dünya liderlerine gönderdiği mektupta, Kürtlere yönelik şiddet uygulandığını savunarak, bunun karşısındaki sessizliği eleştirdi.

Zana tarafından kaleme alınan yaklaşık iki sayfalık mektupta şunlar dile getirildi:
"Bu güçlerin sürekli saldırı pozisyonunda olması ve nerede olursa olsun, Kürte dair ne kadar değer varsa yok etmeye yönelmesi ne 21. yüzyılın karakterine ne de insaf ölçülerine sığmaktadır. En son Kandil bölgesine yapılan hava saldırıları sivil bir ailenin imhasına yol açmış ama Ortadoğu'da 'model ülke' olmaya çalışan, AB üyesi olmak için müzakereler yürüten bir Türkiye'de bizzat Başbakan Yardımcısı tarafından savunulmuştur. Üzülerek ifade etmek isterim ki, Batı dünyası Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nı Ortadoğu'ya örnek gösterdikçe, kendisi Kürtlere karşı uyguladığı şiddet politikasının dozunu da arttırıyor. Endişem odur ki, Ortadoğu dikta rejimleri yıkılırken, modern görünen bir başka diktatörlükle karşı karşıya kalabiliriz. Bütün bir toplumu kendisi gibi düşünmeyene zorlayan, olaylar karşısında benzer tutum almayanlara karşı takınılan tavır bunun somut göstergesidir. Kürt halkının emekleri ve imkânlarıyla oluşturduğu dünya çapında, çok dilli yayın yapan Roj Tv hakkındaki kapatma davaları ve sürdürülen uğraşlar da bu anlamda bir gösterge şeklinde kabul edilmelidir."

"ÖCALAN DEFALARCA SİLAHLARI SUSTURDU"
"Özetle Kürtlere karşı başlatılan askeri, siyasi, diplomatik ve en önemlisi sivil halkımıza yönelik sınır tanımayan saldırılar dünya kamuoyunun gözleri önündedir" diyen Zana, mektubunda şöyle dedi:
"Batı dünyasının binlerce yılın tecrübesi ve acı deneyimleriyle yarattığı evrensel değerlerin kanımca içi hiç bu kadar boşaltılmamıştır. Mazlum bir halkın geleceği olan evlatlarına yönelik imhanın çözümsüzlüğü ne kadar derinleştireceğini şimdiden görmek mümkün. Kürt tarafı olarak bütün çabalar bu sorunun demokratik ve siyasal çözümünü bulmak içindir. Sayın Öcalan 1993'ten bu yana defalarca silahları susturmuş ve Kürt halkının haklarının demokratik yol, yöntem ve zeminde verilmesi için fırsatlar yaratmıştır. Sorunun bu yönlü çözülebilmesi için kendi kamuoyunu da buna ikna etmiştir. Devlet bütün süreçlerde negatif bir tutum sergileyerek süreçleri boşa çıkartmış, yaratılan fırsatları görmezden gelmiştir. Sorunu tanımlamama konusunda olağanüstü bir direnç göstererek her defasında şiddeti Kürt meselesinin çözümünde yegâne yöntem olarak görmüş ve de uygulamıştır."

"SRİ LANKA AKLA BİLE GETİRİLMEMELİ"
Zana son olarak, "Sayın Başkan, bütün dünya insanlığının tanıklığında iki yüz yıllık çatışmalı coğrafya artık sükûnet beklentisi içerisindedir. Kürdistan coğrafyası ikinci bir Filistin olmamalı. Sri Lanka benzetmesi akla bile getirilmemeli. Aksi toplumsal karmaşa ve halklar arası etnik bir savaşa dönüşür. Bu da dünya barışını ve insanlığı daha çok felakete sürükler. Beklentim ve dileğim hem vicdanınızın hem de bulunduğunuz mevkiinin gereklerini yerine getirmenizdir" dedi.

Habertürk 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.