Liberallerden CHP'ye Kucak Yanıtı

Liberallerden CHP'ye Kucak Yanıtı

Kılıçdaroğlu, liberallere kucak açmış ve onları CHP'ye çağırmıştı. Ahmet Altan, Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısına yanıt verdi... Hem de nasıl...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'AK Parti ile liberallerin çatırdayan ittifakı' tartışmaları sonrası liberallere çağrıda bulunmuş ve  'Yeni CHP'de liberallere de yer var' demiş ve liberallere şöyle seslenmişti:

“Liberallere şunu söylemek istiyorum: ‘Bizi hep eleştirdiniz. Şimdi yeni CHP’ye biraz daha yakından bakın. Kim demokrasiyi özgürlükleri, kadın-erkek eşitliğini, temiz ve dürüst siyaseti samimi olarak istiyor? Yeni CHP’de niçin onlara da yer olmasın?’ Biz Türkiye’nin gerçek anlamda demokrasiye kavuşması için tüm engelleri kaldırmaya kararlıyız. Bu bağlamda liberallerin de desteğini bekliyor, istiyoruz.

Kılıçdaroğlu'nu bu çağrısı liberaller kanadında yankı buldu.

Taraf Gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, Kılıçdaroğlu'nu bu çağrısına dün köşesinden yanıt verdi.

Ahmet Altan öncelikle liberaller kavramı aslında "demokrasi isteyenlerin" kastedildiği vurguladığı yazısında, "Genel Başkan Yardımcısı'nın hukuka müdahale edemediği için "kağıttan kaplan"a benzettiği ve ordudan askeri vesayeti sürdürmesini talep ettiği bir partide kendine yer arayacak bir liberal bulunabileceğini pek sanmıyorum" diyerek Kılıçaroğlu'na kapıları kapadı.

CHP'ye katılacak liberal bulmak zor diyen Ahmet Altan, yazısında Kılıçaroğlu'na bir de tavsiyede bulunmuş: CHP ve Kılıçdaroğlu, liberallerin söylediklerine dikkatle baksın, liberallerin arasında CHP'ye ve Kılıçdaroğlu'na yer bulunur.

CHP'nin muhalefet tarzını da eleştiren Ahmet Altan, ana muhalefet partisinin AKP'yi hiçbir ciddi konuda eleştirmediğini sadece laf yarışı yaptığını vurguladığı yazısında Kılıçdaroğlu ile ilgili şok bir iddiada bulunuyor:

AKP bu seçimlerde CHP'yi paramparça edecek. 6 ay sonrada Kılıçdaroğlu'nu hatırlayan kimse çıkmayacak..." 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :