Liberya- Fildişi sahilinde çatışma çıktı

Liberya- Fildişi sahilinde çatışma çıktı

Liberya-Fildişi Sahili sınırında şiddetli bir çatışmanın çıktığı bildirildi.

Liberya Mültecilerin Ülkelerine Geri Gönderilmesi ve Yeniden Yerleştirilmesi Komisyonu başkan yardımcısı, sınırda Filidişi Sahili tarafından patlama seslerinin yükseldiğini, Liberya tarafına en az bir havan topu düştüğünü söyledi.

Eski bir Liberyalı savaşçı, Associated Press ajansına telefonla yaptığı açıklamada, kendisinin, Fildişi Sahili'nde Alassane Outtara'nın devlet başkanlığına getirilmesi için sınır bölgesinde çatışan güçlerin alan komutanı olduğunu belirterek, çatışmanın, sınır yakınındaki Toulepleu köyünde meydana geldiğini bildirdi.

Bu arada, Filidişi Sahili'ndeki isyancılar, ülkenin batısındaki Toulepleu köyünü, Devlet Başkanı Laurent Gbagbo'ya bağlı güçlerden aldıklarını söylerken, Gbagbo'nun ordusu bölgede çatışmanın sürdüğünü açıkladı.

Fildişi Sahili'nde bugün ayrıca başkent Abidjan'da Gbagbo yandaşı olan gençlerle askerlerin, 28 Kasımda yapılan ihtilaflı cumhurbaşkanlığı seçiminin uluslararası alanda galibi olarak kabul edilen Alassane Quattara'ya bağlı yetkililerinin evlerini yağmaladığı kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :