Libya Kriz Merkezinden açıklama

Libya Kriz Merkezinden açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da tahliye faaliyetlerine iştirak eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Personel Nakliye Gemisi TCG İskenderun'un maksimum kapasiteyle almış olduğu bin 515 yolcu ile Bingazi Limanı'nda bulunduğunu bildirdi. Gemide toplam bin 91 Türk

Dışişleri Bakanlığı Libya Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, Bingazi bölgesinde tahliye bekleyen hiçbir Türk vatandaşı kalmaması amacıyla, TCG ORUÇREİS fırkateyninin de Bingazi Limanı'nda beklediği bildirildi. Bölgede kalan diğer Türk vatandaşlarını alacak olan ORUÇREİS fırkateyninin TCG İskenderun'a intikali süresince refakat desteği de sağlayacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

 

"Vatandaşlarımızın bölgede hüküm süren ağır hava ve deniz koşullarından seyir süresince daha az etkilenmesi için gemilerimizin Marmaris'e müteveccihen yarın sabah (26 Şubat) hareket etmesi öngörülmektedir. Halen bölgede Deniz Kuvvetlerimize ait 4 fırkateyn ve 1 akaryakıt gemisi, bir Tuğamiral komutasında tahliye faaliyetlerini destekleme görevi sürdürmektedir. Gemilerimizin kalkış saatine ilişkin kesin bilgiler bilahare duyurulacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :