Libya ziyretine 'poz vermek' yakıştırması

Libya ziyretine 'poz vermek' yakıştırması

Fransız yetkilisi, Başbakan Erdoğan’ın Libya ziyaretini "poz vermek" olarak niteleyerek "Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Libya ziyareti öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un ani bir kararla bu ülkeye gitmelerinin yankıları sürerken Fransız bir yetkili, Erdoğan’ın Libya ziyareti "poz vermek" olarak niteleyerek "Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık" şeklinde konuştu.

Financial Times gazetesi, Sarkozy ve Cameron’un Libya ziyaretini değerlendirdiği haberinde Libya Geçici Ulusal Konseyi Başkanı Abdül Celil’in Kaddafi rejimini devirmeye yardımcı olan ülkelere olumlu bakacakları mesajını verdiğine dikkat çekti.

Haberde Abdül Celil’in, "Fransa ve İngiltere’nin destekleyici rollerinin, gelecekte etkisi olacak. Şimdiye kadar kontrat imzalamadık ve önceki kontratlara bağlı kalacağız. Ancak dostlarımızın, Libya’ya desteklemedeki çabalarına oranla başlıca rolleri olacak" sözlerine dikkat çekildi.

"TÜRK ŞİRKETLERİNİN ÇIKARLARINI KORUMAK İSTİYOR AMA..."

Gazete, "Kaddafi döneminde Libya’ya önemli yatırımlar yapan Türk şirketlerinin çıkarlarını korumak istiyor ama bir Fransız yetkilisi, Sayın Erdoğan’ın Cuma günü ziyaretini poz vermek olarak niteledi" diye yazdı.

Fransız yetkili "Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.