Libya'da Kan Donduran İnsan Mezbahası

Libya'da Kan Donduran İnsan Mezbahası

Trablus'ta içinde en az 53 insana ait kemik ve vücut parçalarının bulunduğu depo keşfedildi.

Libya lideri Muammer Kaddafi rejiminin devrilmesinin ardından Trablus'un tüm bölgelerini Kaddafi güçlerinden temizlemeye çalışan isyancı güçler, çok sayıda insanın kemiklerinin bulunduğu bir depo keşfetti.

SİLAH VE PATLAMA SESLERİ

İnsan kemikleri ve parçalarıyla dolu olan deponun, Trablus'un güneyinde, Kaddafi'nin en genç oğlu Hamis'in askeri birliğine ait karargahın yakınlarında bulunduğu belirtildi. Bölgede yaşayan insanlar, Perşembe gecesi depo civarında silah ve patlama sesleri duyduklarını ifade etti. Bu bilgi, Kaddafi güçlerinin kaçarken tutsakları infaz etmiş olabileceği düşüncesini doğurdu.

İngiliz Sky News televizyonu, insan mezbahasına dönen depoyu görüntüledi

DEHŞET VERİCİ GÖRÜNTÜLER

Cuma günü, Libyalı isyancılar Hamis'in birliğine ait karargahı ele geçirdi. Dün sabah ise içinde en az 53 insana ait kemik ve vücut parçalarının bulunduğu depo keşfedildi. Deponun dört bir yanına saçılmış kaburga kemikleri ve kafatasları dehşet verici bir görüntü oluşturdu.

YAKLAŞIK 150 İNSAN ÖLDÜRÜLMÜŞ OLABİLİR

Elleri arkadan bağlanmış sekiz ceset, deponun dışında çürümeye terk edilmiş bir şekilde bulundu. Deponun içinde ise petrol varillerinin etrafına saçılmış ve hala olan sıcak çok sayıda ceset bulundu. Bölgede yaşayan Libyalılar, depoda yaklaşık 150 insanın öldürülmüş olabileceğini ifade etti.

Libyalı isyancıları temsil eden Ulusal Geçiş Konseyi yetkilileri, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından insanlığa karşı işlediği suçlardan aranan Muammer Kaddafi'ye yönelik suçlamaların, mezhabaya dönen deponun bulunmasıyla artabileceğini belirtti.

1.20110828154937.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.