Libya'da mahşeri cuma namazı

Libya'da mahşeri cuma namazı

İşte Başbakan Erdoğan ve Abdülcelil'in basın toplantısında Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Başbakan Erdoğan’ın Mısır ve Tunus’tan sonra bugün Libya’da temaslarda bulundu. Coşkulu bir kalabalığa seslenen Erdoğan Cuma Namazı’nı da burada göstericilerle birlikte kıldı. Başbakan Yardımcısı Ömer Çelik o anları sosyal paylaşım sitesi twitter’da paylaştı. Çelik, ‘Şehitler meydanında (Yeşil meydan) binlerce kişiyle cuma namazı kıldık. Allahuekber sesleri, "Türkiye,Türkiye!" seslerine karışıyordu.’ diye yazdı.

ORTAK BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdulcelil, ortak basın toplantısı düzenledi.

BİNGAZİ'DE NE OLDUYSA SİRTE DE O OLUR

Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada; 'Bugün bizim için çok anlamlı birgün, tüm heyetimize ve şahsım olarak bana bu ziyaret önemli bir mutluluk vesilesi olmuştur. Tabi ki burada Mustafa Abdulcelil kardeşimi ve Ulusal Geçiş Konseyi'nin tüm üyelerine teşekkür ediyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum bu kutlu mücadeleyi buraya taşıyanları tebrik ediyorum. Şuanda Sirte'de devam eden mücadele ve orada ki kardeşlerime de sesleniyorum. Gelin sizde Trablus'la, Bingazi ile birleşin el ele verin burada daha fazla kan dökülmesin bilesiniz ki bu işin sonu Bingazi'de ne olduysa diğerlerinde de o olacaktır.' diye konuştu.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları 

BU BİR ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR

Sirte'de hala çatışan kardeşlerimize sesleniyorum. Gelin Bingazi'de, Trablus'ta birleşelim. Hiç bir zaman halkın isteklerine karşı bir direniş sonuna kadar sürmez. Er ya da geç halkın istekleri gerçekleşmiştir. Bu bir özgürlük mücadelesidir. Bu yeni döneme Sirte halkı da gereken desteği vermelidir. 

Burada geleceği çok iyi okumak gerekli. Libya halkı bazı oyunları da bozacaktır. Şubat ayında da söylemiştim. Libya Libyalıların olarak kalmalıdır. Yani Libya yeni bir Irak olmamalıdır. 

Okulların açılışı yaklaşıyor, okulların restorasyonu için her türlü hizmeti vereceğiz. Yine bir yetimhaneyi inşaa etmeliyiz. Trablus'ta bir parlamento binasını yapalım istiyoruz. Artık gerçek anlamda demokrasinin başlaması için parlamento binasının yapılması gerekli. 

Ulusal geçiş hükümetiyle ilişkileri biran önce kurduk. Türk Hava Yolları seferlerini artık tekrar başlatacağız. 

LAİKLİK SÖZLERİMDE TERS BİR ŞEY YOK

Gerek Mısır gerekse Tunus'ta yaptığım laiklik açıklamamda da belirttiğim gibi ben laikliği dinsizlik olarak kabul etmiyorum. İnsan lail olmaz devlet laik olur. Bizim sözlerimizde islama ters bir yer varsa lütfen siz de bizi ikna edin.

Geçmişte Libya'da iş yapmış firmalar var. Bunların da alacağı var. Ve biliyorsunuz Devletler'de devamlılık esastır. Yapılan anlaşmalar belgelerle sunulursa gerekli tutar karşılanır. Eğer burada bir yolsuzluk varsa bu da ispat edilir. Benim bugüne kadar bu yolsuzluklara karıştığına dair bir bilgim yok. 

HALKININ ÜZERİNE TOPLA TÜFEKLE GİDENLER AYAKTA KALAMAZ

Suriye'de yaşananların Kürt kökenli vatandaşlarımızı etkilemesi söz konusu değildir. Bizim tek hassasiyetimiz Suriye'de yaşananların bir meshep savaşına dönüşme olasılığıdır. Halkının üzerine tankla topla yürüyen yönetimler ayakta kalamaz. Beşar bütün bunların hesabını vermek zorunda kalacaktır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum