Lice Olayında Sis Perdesi

Lice Olayında Sis Perdesi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 1 Mayıs gecesi Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun şehit düştüğü çatışmanın üzerindeki sis perdesi hâlâ aralanamadı

Termal kameralarla kontrol altında tutulan bölgede, Abalı Karakolu'na 1,5 km uzaklıkta askerî birliğe ateş açtığı belirtilen 4 kişiyle ilgili tek bir ipucuna ulaşılamadı. Yapılan soruşturma sonucunda olay yerinde 20 askerin silahlarından çıkmış toplam 213 boş kovan bulundu.

Yabancı silaha ait tek bir mermi kovanı bile bulunamadı. Şehit teğmenin kalbine isabet eden mermi çekirdeği de hangi silaha ait olduğunun belirlenmesi için kriminal laboratuvara gönderildi.

Şüpheler üzerine soruşturma başlatan Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı, Teğmen Altunoğlu'nun şehit olduğu timde görev yapan askerleri dinledi. Tapantepe 5. Komando Tabur Komutanlığı'ndan 1'i astsubay 10 askerin sorgusu 8 saat sürdü.

Olayın meşelik bir alanda saat 20.30 sularında meydana geldiğini dile getiren askerler, özetle şu bilgiyi verdi: "Hava karanlıktı. 4 kişiyi gördük. Teğmen ile yaralanan arkadaşımız önde yan yana yürüyordu. Ateşle birlikte biz de makineli tüfek, roketatar ve piyade tüfeklerimizle bize ateş açılan yere doğru ateş açtık. Onlar tek tek, biz ise seri bir şekilde taradık. Hava karardığı için sıcak takip yapamadık. Çatışma 15 dakika kadar sürdü." Terör örgütü, kendisine yakın internet sitelerinde "Bizimle ilgisi yok. Olay, operasyondan dönen askerlere karakol güçlerince ateş açılması ve kendi aralarında çıkan çatışma sonucu olmuştur." açıklamasını yapmıştı.

Etiketler :