Lice saldırısında derin şüphe

Lice saldırısında derin şüphe

Lice'de teğmen Ahmet Altunoğlu'nun şehit düştüğü çatışmayla ilgili şüpheler üzerine savcılık olaya el koydu.

Lice kırsalında terörist ateş sonucu şehit olduğu açıklanan piyade teğmen Ahmet Altunoğlu'nun vurulmasıyla ilgili olarak Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. 1 Mayıs Cumartesi gecesi meydana gelen olayın ardından PKK'dan "Bizimle ilgisi yok. Olay operasyondan dönen askerlere karakol güçlerince ateş açılması ve kendi aralarında çıkan çatışma sonucu olmuştur" duyurusu gelmişti.
 
Başsavcılık'ın talebi üzerine, olay gecesi teğmenle aynı timde yer alan Tapantepe 5. Komando Tabur Komutanlığı'ndan 1'i astsubay 10 asker perşembe günü sorgulandı. 8 saatlik sorguda askerler, arazi tarama faaliyetinden tek sıra halinde yürüyerek dönerken Abalı karakoluna 1.5 kilometre, Bingöl- Diyarbakır karayoluna ise 50 metre mesafede ağaçlık bir alanda kendilerine 4 namludan ateş açıldığını söyledi. İfadelerde şöyle denildi: "Saat 20.30 sıralarıydı. Hava karanlıktı. 4 namlu ağzından bize ateş açıldığını gördük. Teğmen ile yaralanan arkadaşımız önde yan yana yürüyordu. Teğmen ilk ateşte şehit oldu, yanındaki arkadaşımız ise kafasındaki miğferden dolayı yaralı kurtuldu. Biz de makineli tüfek, roketatar ve piyade tüfeklerimizle bize ateş açılan yere doğru ateş açtık. Onlar tek tek, biz ise seri bir şekilde araziyi taradık. Teröristler hava karardığı ve ormanlık alana kaçtığı için sıcak takip yapamadık. Ancak 4 kişi olduklarını gördük. Çatışma 15 dakika kadar sürdü."

BAŞKA KOVAN YOK
Bu arada olay yerinde 20 kişilik timdeki askerlerin silahına ait toplam 213 boş kovan bulundu. Yabancı menşeli başka boş kovan ele geçirilemedi. Şehit teğmenin kalbine isabet eden mermi çekirdeğinin de hangi silaha ait olduğu belirlenemedi. Savcılık, teğmenin vücudundan çıkan mermi çekirdeğinden numuneyi kriminal laboratuvara gönderdi.

ÖZGÜR CEBE-SABAH

Etiketler :