Lider eve 3 puanla dönüyor

Lider eve 3 puanla dönüyor

Lider Sivaspor Teknik direktörleri Bülent Uygun'un cezalı olduğu için başlarında olmadığı maçta zorlu Ankaragücü deplasmanından 3 puanı 2 golle çıkartamayı başardı.

ANKARAGÜCÜ: Serkan El Yasa Bouzid Murat Mert İlkem Santos Semavi Özgür İglesias De Nigris

SİVASSPOR: Petkoviç Sylla Sedat Bilica Murat Sözgelmez Musa İbrahim Sezer Mohammed Ali Kamanan Mehmet Yıldız

Maçın dördüncü dakikasında Silva topu elle kestiği için sarı kart gürdü....

Maçın 6. dakikasında Kerem'in kullandığı korner sondası Jaba cezaalanı dıyından sbert bir şutla şansını denedi ama top az farkla avuta gitti.

8. dakikada Mehmet Yıldız'ın kullandığı korner sonrası Muhammet Ali'nin cezaalanı içine ortaladığı top kaleye yöneldi ama topu iyi takip eden Serkan yatarak kontrol etmeyi başardı.

14. dakikada Sivasspor atağında defans topu uzaklaştırmak isterken top Muhammed Ali'nin önünde kaldı, onun 30 metreden sert vuruşu kalenin uzağından avuta gitti

15. dakikada Musa topu sağ kanattan kaçırdı, ceza alanına indi, ortasında murat şansını denedi ama bu top da avuta gitti.

16. dakikada Tum'un vuruşu avuta gitti.

20. dakikada gelişen Ankaraspor atağından Murat'ın ortasında top kornere gönderildi. Kullanılan atışta Petkoviç zamamında çıktı ve topu kontrol etti.

26. dakikada sağdan gelişen Ankaraspor atağında yapılan tehlikeli ortada defansın önünde kalmayı başaran Murat kafasını vurmakta o kadar becerikli olamayınca , tehlikeli bir atak avutla sonuçlanmış oldu.

29. dakikada Petkoviç mutlak bir golü engellid. Tehlikeli gelişen Ankaraspor atağında ceza alanı içinde Barbaros'un pasında ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Jaba'nın vuruşunda Petkoviç topun önüne yatarak gole engel oldu.

31. dakikada bu kez Musa Sivasspor adına önemli bir pozisyonu kaçıran isim oldu. Gelişen atakta musa topla buluştuğu anda tehlikeyi görerek zamanında çıkış yapan Serkan golü engeleyen isim oldu.

34. dakikada gelişen Atakta Semavi topu De Nigris'e ortaladıdığında tribünler ayağa kalktı ama pozisyon ofsayttı.

41. dakikada Sivasspor tehlikeli geldi. Mehmet Yıldız topu üönünde kaldığı anda dönüq vurmak istedi ama kaleyi göremeyince pas çıkartmak zorunda kaldı onun pasındada defans araya girerek büyük bir tehlikeyi engelledi.

42. Dakikada gelişen Ankaragücü atağında Semavi ofsaytta kaldı.

İKİNCİ YARI

48. dakikada gelişen Ankaraspor atağından Jaba kale ile karşı karşıya kaldı sert vurdu, kaleci çıkarttı, seken topu Ankaraspor forvetleri tekrar kaleye göndermek istedi ama tam çizgi üstünde Sivassporlu bir defans elemanı kafa ile mutlak bir golü engellemeyi başardı.

50. dakikada bu kez sivasspor çok tehlikeli bir atak geliştirdi. Yapılan ortada kaleci çıkmattüa tereddüt etti musa yükseldi ve kafayı vurdu ama vuruşunda top herkesin şaşkın bakışları arasında üstten avuta gitti.

51. dakikada ibrahim Dağaşan sarı kart gördü.

55. dakikada Mehmet yıldız'ın cezaalanı yayı dışından çektiği sert şut Murat'a çarparak yön değiştirdi,,,

58. dakika Elyasa ceza alanı dışından sert vurdu, Petkoviç topu çıkartmayı başardı.

61. dakikada Luis Enrike ile ceza alanı içinde ikili mücadele yapan Tum yerde kaldı hakem devam dedi.

65. dakikada Ankagücü atağı tehlikeli gelişti. Yapılan üst üste vuruşların ardından son olarak Semavi ortaladı, top Silla'ya çarptı, Petkoviç kornere çeldi. Kornerden gelen topta çekilen sert şut dışarı gitti.

Bu dakikada Muhammet Ali oyundan alındı ve Sezer oyuna dahil oldu.  

67. dakikada Kamanan ceza alanına tehlikeli girdi Luis Enrike topu kornere gönderdi. Kullanılan korneri Mehmet Yılmaz bir kez daha kornere gönderdi. Sezer'in ikinci kez kullandığı korner vuruşunda kaleci çıkmayınca  altı pasın içinde Mehmet Yıldız topla buluştu ve topu ağlara göndermeyi başardı. Dakikalar 69'u gösterdiyordu.

72. dakikada Sezer'in kullandığı serbest vruuşu ilginç karamboller yaşandı, Sezer ve Bilica arasında gidip gelen topa son olarak kerem vurdu ama bu vuruşta top avuta gitti.

74. dakikada Murat Duruer Çıktı, Ceyhun oyuna girdi. Jaba'nın bu dakikada kullandığı serbest vuruş doğrudan avuta gitti.

79. dakikada Ceyhun ortasında Sedat topu kornere gönderdi. Kullanılar korner vuruşunda Petkoviç topu kontrol etmeyi başaran oyuncu oldu.

80. dakikada Tum  çıkanken yerine Diallo oyuna dahil oldu. 82. dakikada Kamanan topu ikinci kez ağlara gönderdi. Kamanan defansın arkasında buluştuğu topla kaleci ile karşı karşıya kaldı , vuruşunda kaleci Serkan'a çarpan top havalandi ve şandellenmiş olarak kale içine indi. Defansın çabası topu çıkartmaya yetmedi ve sivasspor 2-0 öne geçti.

89. dakikad Ceyhun'un kullandığı kornerden gelen topa vurulan kafa atışında., top az farkla üstten avuta gitti.

Maçın 90 dakakası 2-0 sivas7ın üstünlüğü ile geçilirken hakem maça 3 dakikak intika ilave ettiğini açıkladı.

90. dakikada Kamanan bir kez daha rakip kaleye inerken Luis Enrike çaresiz faul yapmak zorunda kaldı ve sarı kartı gördü. Ceza alanının iki metre uzağında soldan kazanılan serbset vuruş Mehmet yıldız pas olarak kullanmayı tercih etti ama atak sonuç getirmedi.

Ve son düdük ile birlikte Sivasspor 2-0 galip gelerek puanını 49'a çıkarttı ve haftayı lider bitirmeyi garantiledi. Ankaragücü taraftarlarının Sivassporu alkışlaması dikkat çekti. Anakaragücü taraftarları "Bu sene şampiyon Anadolu'dan tezehüratları ile lidere moral verdiler...

Etiketler :