Lieberman: Hamas Batı Şeria'yı ele geçirebilir

Lieberman: Hamas Batı Şeria'yı ele geçirebilir

srail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Hamas'ın Gazze Şeridi'nin ardından Batı Şeria'yı da ele geçirebileceğini belirterek, bunun için uygun zamanı kolladığını öne sürdü.

 

Lieberman, İsrail parlamentosunun (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, diğer kurumların aksine, İsrail Dışişleri'nin bugün Batı Şeria'da Hamas'ın El Fetih'ten daha güçlü olduğuna inandığını söyledi.

Hamas'ın halihazırda, Batı Şeria'da iktidarı gerçekçi değerlendirmeleri nedeniyle ele geçirme arzusunda olmadığını ifade eden Lieberman, Hamas'ın, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Başbakanı Selam Feyyad'ın, uluslararası toplumdan Filistinliler açısından elde edebilecekleri maksimum yararı alabilecekleri güne kadar bekleyeceğini ve ondan sonra iktidarı ele geçireceklerini iddia etti.

Filistin yönetiminin de İsrail'le müzakerelerde bulunmayı istemediğini öne süren Lieberman, Filistin tarafının müzakereler yerine uluslararası arenadaki faaliyetler yoluyla daha kazançlı çıkacaklarına inandıklarını ifade etti.

Lieberman'ın bu değerlendirmelerinin, savunma ve diğer güvenlik birimlerinin görüşleriyle aynı olmadığına, bu birimlerin Hamas'ın Batı Şeria'da çok etkin olmadığına inandıkları kaydedildi.

Lieberman, komisyonda, bu konuyla ilgili bir soruya ise Dışişleri Bakanlığı'nın, Mısır'daki ayaklanmadan önce, kapalı kapılar ardındaki tartışmalarda Mübarek rejiminin tehlike altında olduğunu söyleyen tek kurum olduğunun altını çizerek cevap verdi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :