Lieberman'a Çelik pençesi

Lieberman'a Çelik pençesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk dış politikasına dönük açıklamalarını esefle kınadıklarını belirterek, bu açıklamaların cevabını her zeminde gereken şekilde vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Çelik, Başbakan Erdoğan'ın 'bütün bölge halklarının ve bu bağlamda İsrail halkının barış ve esenliği adına, İsrail hükümetinin yanlış politikalarını eleştirdiğini' belirterek, bu eleştirilerin siyasi ahlak ve siyasi ilkeler gereği ortaya koyulan haklı değerlendirmeler olduğunu kaydetti. "İsrail'in sağduyulu yöneticilerinin yapması gereken, Başbakanımızın yol gösterici değerlendirmelerinden faydalanmak ve Lieberman zihniyetinden uzaklaşmak olmalıdır" diyen Çelik,bunun yerine İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'in basiretsiz yaklaşımlarının ve haddini aşan söylemlerinin İsrail yönetiminin egemen tavrı haline gelmesinden, en çok İsrail halkının zarar göreceğini söyledi.

İsrail yönetiminin kendisine yol gösteren eleştiri ve değerlendirmeleri suçlama konusu yapmak yerine, esas sorunun Lieberman gibi politikacıların zihniyet ve söylemlerinden kaynaklandığını iyi anlaması gerektiğini vurgulayan Çelik, "İsrail Dışişleri Bakanının, Sayın Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza dönük söylemleri milletimizin vicdanında mahkum olmuştur.

Bu zihniyetin Türkiye'nin içişlerine dönük değerlendirmeleri ve dış politikamıza dönük provokatif söylemleri, Türkiye'nin dış dünyada doğru algılanmasını karartmaya çalışan bazı sistematik kampanyaların kimler tarafından yönlendirildiğinin ipuçlarını vermektedir. Lieberman'in açıklamalarını esefle kınıyoruz. Bu açıklamaların cevabını her zeminde gereken şekilde vermeye devam edeceğiz" dedi.

Etiketler :