'Lig ertelensin, leke silinsin'

'Lig ertelensin, leke silinsin'

Galatasaray Başkanı, şike operasyonunu zamana yayan M.Ali Aydınlar Federasyonu’na rest çekti

Sarı-Kırmızılı kulüp, Başkan Ünal Aysal imzasıyla sert bir bildiri yayınlayarak “Bu ateş üfleyerek sönmez. Çözüm zamana yayılamaz. Federasyon delilleri alıp acil karar versin. Gerekirse ligler ertelensin. Mevcut durumla Türk futbolu zarar görüyor” açıklamasını yaptı.

FUTBOLDA sürdürülen şike soruşturması kapsamında ismi geçmeyen kulüplerden olan Galatasaray yönetimi Başkan Ünal Aysal imzası ile sert bir bildiri yayınladı. Bir gün önce Kulüpler Birliği ile ortak açıklamaya imza koyan Sarı-Kırmızılı yönetim, bu defa diğer kulüplere ters düşen bir açıklama yaptı ve “Acil karar için delillerin federasyonumuza ivedilikle iletilmesi, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi gerekir” ifadesini kullandı.

Futbolumuz ağır şaibe altında

 İşte o bildiri: “Türk futbolu çok ağır bir şaibe altında. Toplumumuzu sosyal açıdan da alt üst edecek kadar derin ve yaygın olduğu anlaşılan büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Göreve yeni başlamış olan federasyonun  ağır bir sorumluluk altında olduğunun bilincindeyiz. Kararların geciktiği her gün Türk sporuna zarar veriyor. Bilelim ki dünyanın saygın gücü olmaya soyunmuş bir ülkesi olarak asıl verdiğimiz sınav etik değerlere sahip çıkma konusundaki kararlılığımızdır.”

Belgeler verilsin, karar alınsın

Galatasaray olarak biz, Türk futbolunun içine düştüğü bu karanlıktan bir an önce çıkarılması için tüm mercilerin, gerekirse liglerin bir süre ertelenmesi kararı dahil, üzerlerine düşen tüm görevleri zaman kaybetmeden yerine getireceklerine ve kararın verilmesi için gerekli bilgi ve delillerin federasyona ivedilikle iletilerek sürecin hızlandırılacağına inanıyoruz. Galatasaray camiası olarak alınacak her karar ve uygulamanın en yakın takipçisi olmaya devam edeceğiz.” 

İlhan Cavcav’dan anında cevap geldi

Aysal’ın açıklaması futbola bir darbedir

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Ünal Aysal’a sert cevap verdi ve “Kulüpler Birliği toplantısında G.Saray’dan Ali Dürüst vardı. Federasyonumuzla birlik ve beraberlik içinde, liglerin daha önceden planlandığı şekilde devam etmesi ve şike soruşturmasında adı geçen takımların ligden düşürülmemeleri konusunda ortak karar aldık. Aysal’ın yapmış olduğu bu açıklamaları Türk futboluna indirilmiş bir darbe olarak görüyorum ve şiddetle kınıyorum” dedi.

“Alacakları her karara inanıyoruz”

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, “belirsizliğin sürdüğü şu günlerde Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) sorunları çözmek için alacağı kararların, ligin geleceğini ve marka değerini yönlendirip, yükselteceğine ve kulüp camialarını belirsizlikten çıkaracağına inançlarının tam olduğunu’’ bildirdi. Resmi siteden, “Cavcav’ın sözlerini destekliyoruz” denildi. Ayrıca Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı da, “Ünal Aysal’ın yaptığı açıklamayı kınıyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.