Lise öğrencilerine zorunlu eylem !

Lise öğrencilerine zorunlu eylem !

İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, okul yönetimi tarafından zorla Ergenekonculara destek eylemine götürülüyor.

Bugün, Ergenekon Davası soruşturması kapsamında ev araması yapılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve aynı soruşturma kapsamında tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal için Anıtkabir'de eylem yapılacak. Ancak bu eyleme öğrenciler de alet ediliyor. İstanbul Erkek Lisesi yönetimi, öğrencilerini, okul kıyafetleriyle birlikte zorla bu eyleme götürüyor. Veliler duruma tepki gösterirken, ismini vermek istemeyen bir veli, oğlunun ve okuldaki tüm öğrencilerin Ergenekon'a alet edilmek istendiğini söyledi. Oğlunun eve geldikten sonra 'Anne Ankara'ya gezi varmış. Bütün öğrenciler katılmaya mecburmuş' diye bilgi verdiğini söyleyen veli, okul yönetiminin asıl maksadını televizyonlardan öğrendiğini belirtiyor.

'Öğrenciler Ergenekon'a alet edilmeye çalışılıyor'

Oğlu İstanbul Erkek Lisesi'nde okuyan veli, olayı şöyle anlatıyor: "Oğlum eve geldiğinde bana hafta sonu Ankara'da Anıtkabir'e okul gezisi olduğunu söyledi. Okul kıyafetiyle gidilmesi mecburmuş. Bütün okulun mazeretsiz katılması söylenmiş. 15 otobüsle günübirlik gidilecekmiş. Oğlum gezinin içeriğiyle ilgili açıklama yapılmadığını söyledi. 'Anıtkabirde tören yapılacak. Mazeret istemiyoruz' denildiğini aktardı. Bir de bedava yapmışlar geziyi. Hâlbuki daha geçen hafta yaptıkları gezi için öğrenci başına 200 TL aldılar."

'Bu gezi engellensin'

Olaya anlam veremeyen veli, işin aslını televizyonlarda seyrettiği haberlerden öğrendiğini belirtiyor. Veli, "Televizyon seyrederken, Ergenekon soruşturması kapsamında evi aranan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan ve tutuklanan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Haberal için saat 14.00'da Anıtkabir'de tören yapılacağını duydum. Öğrencilere de tam 14.00'da orada olunacağı söylenmiş. Benim oğlum ve bütün okul öğrencileri bazı şeylere alet edilmek isteniyor. Ben kesinlikle böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Zaten eşim de İl Milli eğitim Müdürlüğüne şikâyette bulunacak. Ama bir çaresi bulunamazsa yarın(cumartesi) sabah saat 06.30'da İstanbul Erkek lisesi önünde toplanıp, 07.00'da yola çıkılacak. Bunun engellenmesini istiyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :