Lisedeyken hamile kalan kızdan Bakan'a mektup

Lisedeyken hamile kalan kızdan Bakan'a mektup

''Bu hata hayatın ne kadar acımasız ve zor olduğunu gösterdi. Ne olur baş öğretmenim, beni kaderimle baş başa bırakmayın''

Konya'da lise ikinci sınıfta, imam nikahıyla birlikte olduğu kişiden hamile kaldığı için zorunlu olarak okula veda eden ve bir süre sonra ailesinin yanına dönen kız öğrenci, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya yazdığı duygusal mektup sayesinde yeniden okuluna kavuştu.

Konya'nın bir ilçesinde Anadolu Lisesinde okuyan A.V. (17) geçtiğimiz yıl, aynı ilçede bir başka okulda okuyan gençle imam nikahıyla birlikte yaşamaya başladı.

BABA EVİNE GERİ DÖNDÜ
Hamile kalan A.V, durumun okulda ve çevresinde duyulması üzerine okulu bırakmak zorunda kaldı. Sevdiği gençle Karaman'a taşınan ve yaklaşık 1 yıl burada yaşayan A.V'nin bir de çocuğu oldu. Ancak sevdiği kişiyle anlaşamayan A.V, baba evine döndü.

Okulundan ayrıldığına üzülen ve bu durumu kabullenemeyen A.V, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya ''Sevgili Öğretmenim, okumak istiyorum ellerinizden öperim, başarılar dilerim'' şeklinde başlayan bir mektup yazdı.

NE OLUR BANA EL UZATIN
17 yaşındaki A.V. mektubunda, ''Bu hata hayatın ne kadar acımasız ve zor olduğunu gösterdi. Okumak istiyorum ancak hiç maddi desteğim yok. Gece gündüz eski kitaplarıma defterlerime bakıp ağlıyorum. Sanki okula gidiyormuş gibi çalışıyorum, ancak hiç faydası yok. Okumayı, ders çalışmayı, öğretmenimi dinlemeyi çok özledim. Ne olur bana bir el uzatın. Ne olur baş öğretmenim, beni kaderimle baş başa bırakmayın'' dedi.

Mektubu bizzat okuyan ve öğrencilerin yazdığı benzer mektuplara duyarlılığıyla bilinen Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, söz konusu öğrencinin durumuyla ilgili ayrıntılı bilgi istedi.

ÇUBUKÇU, GENÇ KIZIN LİSEYE BAŞLAMASINI SAĞLADI
Gelen rapor üzerine talimat veren Çubukçu, A.V'nin, aynı ilçede başka bir liseye başlamasını sağladı. Bu eğitim dönemiyle birlikte 3. sınıfa başlayan ve yazdığı bir mektupla adeta kaderi değişen A.V, büyük sevinç yaşıyor, derslerine dört elle sarılıyor.

Bakanlık, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ailesi, kendini yeni toparlamaya başlayan A.V'nin geleceği için kimliğinin ve yaşadığı ilçenin açıklanmasını istemiyor.
 
 

Etiketler :