Listede Merkel'de var Perinçek'te

Listede Merkel'de var Perinçek'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Ergenekon'un ilk 11'ini çıkardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Gedikli, yazar Paul Auster’ın Türkiye ile ilgili açıklamaları konusundaki soruya “Neocon-Ergenekon kadrosu Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışıyor. Bu yapı Türkiye ile her zaman uğraşıyor. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa devreye girip dönen çarklara çomak sokmaya, suyu bulandırmaya çalışıyorlar. Türkiye’de kaos, korku, kriz yaratmak istiyorlar” dedi. Gedikli şu görüşleri ortaya koydu:

İşi sivil diktaya bağlıyorlar
“Bunların parolası, meşru iktidarı yıpratmak, mümkünse devirmek, darbe. Bu grubun şifresi ise sivil dikta. Bütün yapılanları, konuşulanları sivil diktaya bağlıyorlar, sürekli bunu işliyorlar

Paul Auster de bunun için devreye girdi. Mesela Sayın Başbakanımız ’dindar bir nesil yetiştireceğiz’ diyor, işi gelip sivil diktaya bağlıyorlar.
Sayın Başbakanımız bu sözü mesela 2005’te söyleseydi sivil diktaya bağlamayacaklardı, irticaya bağlayacaklardı. Çünkü o zamanki şifre irticaydı ama irticayı 2007’deki AK Parti kapatma davasının ardından kullanmamaya başladılar. İrtica gündemden düştükten sonra yeni öcü ’sivil dikta’ oldu. Şifre bir zamanlar komünizmdi. Komünizm bitti, şifre İran devriminden dolayı irtica oldu bir süre... 1993’ten Susurluk olayına kadar da şifre bölünme olmuştur. Refahyol iktidarı ile birlikte şifre irticaya dönüştürüldü.”

Arap Baharı istiyorlar
Gedikli daha sonra şu görüşleri ortaya koydu: “Neocon-Ergenekon ortaklığının amigoları medya... Dikkat ederseniz ne söylerseniz söyleyin konuyu sivil diktaya bağlıyorlar papağan gibi. Bu biraz da Arap Baharı ile bağlantılı. Arap baharı olan ülkelerde kime başkaldırılıyor? Diktatörlere... Sivil dikta var ya oralarda. Şimdi aynı konsepti Türkiye’ye uyarlamaya çalışıyorlar. Oradan Türkiye’ye sırayı getirecekler. Orada Arap Baharı var, Türkiye’de de bahar olması lazım. Onların konsepti açısından Türkiye’de de sivil bir dikta olacak ki bir başkaldırı olsun, bir isyan olsun. ’Burada biz bunalıyoruz, gazeteciler içeride’ gibi söylemlerin hepsi aynı tezgahın ürünü.
Yapı böyle bir yapı.”
Türkiye’ye istikrarsızlık getirmek isteyen unsurların bir takım gibi görev paylaşımı yaptıklarını belirten Bülent Gedikli, “Neocon-Ergenekon kadrosunda teknik direktör Şimon Peres; kaleci, teröristbaşı Abdullah Öcalan; geri üçlüde, Nicholas Sarkozy, Angela Merkel, Benjamin Netenyahu; orta sahada, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Yalçın Küçük; ileride de Kemal Kılıçdaroğlu ve Selehattin Demirtaş var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.