Londra sokaklarında Türk avı

Londra sokaklarında Türk avı

İşlenen 4 faili meçhul cinayetin ardında Türk mafyalarının savaşı olduğunu ortaya çıkaran İngiliz polisi, eroin ticaretini kontrol eden bu örgütleri çökertmek için özel bir birim kurdu.

Son dört ayda işlenen 4 faili meçhul cinayetin ardında Türk mafyalarının savaşı olduğunu ortaya çıkaran İngiliz polisi, eroin ticaretini kontrol eden bu örgütleri çökertmek için özel bir birim kurdu. Scotland Yard bünyesindeki birimin başına da çok üst düzey bir polis yetkilisi getirildi

İNGİLİZ polisi son dönemde Londra'nın kuzeyinde gerçekleşen 3 silahlı cinayetin iki Türk mafyası arasındaki kapışmadan kaynaklandığını tespit etti. Korkutucu düzeylere ulaşan bu cinayetlerin, silahlı soygun ve bıçaklama olaylarının sorumlusu olarak görülen Türk mafya üyelerini bularak adalet teslim etmek için Scotland Yard içinde özel bir birim oluşturuldu. İngiliz polisine göre cinayetlerin ardında eroin ticaretinin kontrol savaşı yatıyor. Scotland Yard'dan yapılan açıklamada, Türk çeteleri arasındaki savaşın giderek endişe verici bir hal almaya başladığı ve bu savaştan sivillerin de zarar gördüğüne dikkat çekildi.

İntikam yemini etmişler

Geçen hafta Range Rover aracının içinde motosikletli bir katil tarafından öldürülen 23 yaşındaki Oktay Erbaşlı'nın Bombacılar çetesi tarafından infaz edildiği, kendisinin de Tottenham Boys çetesine dahil olduğu belirlenmişti. Tam iş çıkışı saatinde işlenen cinayetin halk arasında büyük bir paniğe yol açtı. Cinayetten 3 gün sonra Tottenham Boys, Bombacılar'dan intikamını 21 yaşındaki Cem Düzgün'ü otomatik silahla öldürerek aldı. Düzgün'ün vurulduğu Türk lokali Bombacılar çetesi üyelerinin toplanma yeriydi. İngiliz polisine göre Düzgün intikam için öldürüldü. Ailesinin iddiasına göre ise Düzgün bu çeteye dahil değildi. Sadece yanlış zamanda yanlış yerde bulunuyordu. Türk lokaline bilardo oynamak için gitti ama silahlı saldırganların hedefi oldu. Düzgün'ün amcası Times gazetesine, Türk toplumu arasında öldürülme korkusunun günden güne büyüdüğünü belirterek, "Oğullarımızı nasıl ekmek parası kazanmaya göndereceğiz? Çok korkuyoruz. Bir sonraki kim olacak?" dedi.

Masum siviller de ölüyor

Polisten yapılan açıklamada geçen Haziran'da yine motosikletli bir katil tarafından işlenen cinayette hayatını kaybeden 50 yaşındaki Ahmet Paytak'ın da tamamen suçsuz olduğu belirtildi. Paytak çalıştığı Euro Food & Wine dükkanına açılan rasgele ateş sonucunda hayatını kaybetti. 20 bin sterlinlik ödül ve cinayetin ender bulunan bir motosikletle işlenmiş olmasına rağmen cinayetin failleri halen bulunamadı. Londra'da geçen Mart ayında da Ali Toprak isimli bir Türk daha tornavidalı saldırı sonucunda öldürülmüştü.

EROİN PAZARINI PAYLAŞAMIYORLAR

Polis kaynaklarına göre uyuşturucu kaçakçılığıyla uğraşan Tottenham Boys ve Bombacılar çetesi İngiltere'deki uçuşturucu trafiğinin yüzde 90'ını elinde bulunduruyor. Uyuşturucu kaçakçılığından en büyük payı ise şu anda hapiste bulunan Abdullah Baybaşin'in adamları alıyor.

Etiketler :