Lübnan bu yaz 1,5 milyon turisti ağırladı

Lübnan bu yaz 1,5 milyon turisti ağırladı

Turistlerin ülke ekonomisine sağladığı katkı 4,5 milyar dolar oldu

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın bu yaz yaklaşık 1 milyon 500 bin turisti ağırladığı ve bunun ülke ekonomisine sağladığı katkının 4,5 milyar dolar olduğu bildirildi.

Lübnan Cumhurbaşkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut'taki Baabda Sarayı'nda Turizm Bakanı Velid Nassar'ı kabul etti.

Görüşmede Nassar, yaz mevsiminde ülkeye gelen yabancı turist sayının yaklaşık 1 milyon 500 bin olduğunu ve toplamda 4 milyar 500 milyon dolarlık bir gelirin elde edildiğini belirtti.

Akdeniz'in küçük bir ülkesi olup karadan sadece Suriye ile ilişkileri bulunan Lübnan'ın ekonomik gelirinin önemli bir kısmı turizme ve emlak sektörüne dayanıyor.

Normalde ülkeye gelen turistlerin en büyük kısmını Körfez ülkeleri vatandaşları ile diasporada yaşayan Lübnanlılar oluşturuyor.

Ancak Lübnan, bir süredir elektrik başta olmak üzere temel altyapının çökmesi ve Körfez ile yaşanan siyasi ihtilaflar nedeniyle eskisi gibi turistleri cezbeden bir ülke değil.

Lübnan'da 4 Ağustos 2020'de yaşanan büyük liman patlamasından sonra Beyrut'ta meydana gelen büyük yıkımın izleri hâlâ dururken, birçok ünlü otel de daha kapılarını açmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.