Lübnan Müftüsü, Mescid-i Aksa'ya saldıranlardan "hesap sorulmasını" istedi

Lübnan Müftüsü, Mescid-i Aksa'ya saldıranlardan "hesap sorulmasını" istedi

BEYRUT (AA) - Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırmasını "terör" olarak...

BEYRUT (AA) - Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan, İsrail'in işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırmasını "terör" olarak niteleyerek, bunun hesabının sorulması gerektiğini belirtti.

Deryan yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Mescid-i Aksa'da yaptıklarına karşı, kınama ve uyarıların artık işe yaramadığını kaydetti.

Lübnan Müftüsü, uluslararası toplumu, Filistinlilerin mülkleri ile kutsallarının korunması ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması için, alınan uluslararası kararları uygulamaya çağırdı.

Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırıyı "terör eylemi" olarak niteleyen Deryan, ibadet edenlere saldıran "her bir saldırgandan" hesap sorulması gerektiğini belirtti.

Yaşananları "benzeri olmayan bir meydan okuma ve tehlikeli bir provokasyon" şeklinde nitelendiren Lübnan Müftüsü Deryan, İsrail'in Mescid-i Aksa'da uyguladığı canilikle; dini, insani ve ahlaki değerleri hiçe saydığını kaydetti.

- Ne olmuştu?

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere karşı şiddet kullanarak müdahale etmesi, işgal altındaki Doğu Kudüs ve bölgede tansiyonu yeniden yükseltti.

Fanatik yerleşimcilerin Yahudilerce kutsal "Pesah Bayramı" nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından Filistinliler, Aksa'daki Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail polisi sahur vakti Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında Kıble Mescidi'nde ibadet edenlere göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi ve cop kullanarak müdahale etmiş, kutsal mabedi adeta savaş alanına çevirmişti.

Kıble Mescidi'ne sığınan 400'den fazla Filistinli gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.