Lüx Lojmanlara taşınıyorlar

Lüx Lojmanlara taşınıyorlar

Yapımına kaçak olarak başlanan Fenerbahçe Orduevi'ndeki 200 metrekarelik 'lüks lojmanlar' kiracı generallerini bekliyor.

Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay başkanlığı döneminde inşaatına başlanan lojmanların yapımı tamamlandı. Star Gazetesi yazarı Şamil Tayyar, dünkü köşe yazısında 32 milyon 750 bin TL'ye mal olan lojmanların kimlere tahsis edildiğini yazdı.

Tayyar'a göre, projeyi şekillendiren İlker Başbuğ, listede ilk sırada yer alıyor. Lojmanlarda oturan generallerin ömür boyu orada oturabileceğini vurgulayan Tayyar, "Tabiri caizse ölünceye kadar kime tahsis edildiyse o oturacak, bir tek tapusu kendinde olmayacak. Eski bir genelkurmay başkanını o lojmandan çıkarmaya kimse cüret edemez." diyor.

Tayyar, yazısına şu şekilde devam ediyor: "Son şûrada Kara Kuvvetleri Komutanlığı engellenen Hasan Iğsız ve talihsiz bir şekilde jandarma genel komutanlığından emekliliğini istemek zorunda kalan Atila Işık, komşu olarak seçilmiş şanslı paşalardan. Aydoğan Babaoğlu, Metin Ataç, Ergenekon sanığı Tuncer Kılınç, İlker Paşa'ya komşuluk yapacak diğer şanslı emekli generaller." Listeye baktığınızda "Neden Yaşar Büyükanıt yok?" diye sorabilirsiniz?" diyen Tayyar, cevabı da kendisi veriyor: "Komşu arayışları sırasında "eş çekişmesi" nedeniyle üzerinin çizildiği konuşuluyor. Hilmi Özkök'ün hem talebi olmamış hem gündeme bile gelmemiş."

Etiketler :