Lyon ve Manchester United tur atladı

Lyon ve Manchester United tur atladı

Santiago Bernabeu Stadı'ndaki mücadele 1-1 berabere sona erdi. Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Manchester United evinde Milan'ı 4-0 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı

Tarih tekerrür etti: 1-1

Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş maçında Real Madrid sahasında Lyon ile karşılaştı. Santiago Bernabeu Stadı'ndaki mücadele 1-1 berabere sona erdi.

 

Olympique Lyon'un 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında Fransız ekip, deplasmanda istediği skoru aldı ve çeyrek finale çıktı.

Real Madrid'in golü 5. dakikada Cristiano Ronaldo'dan gelirken; Lyon'a turu getiren golü ise 75. dakikada Pjanic attı.

RONALDO PERDEYİ ERKEN AÇTI

Ev sahibi ekip maça golle başladı. 5. dakikada Guti'nin Lyon savunmasının arkasına attığı uzun topu kontrol eden Cristiano Ronaldo, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

 

Oyunun kontrolünü elinden bırakmayan İspanyol ekipte Higuain 26. dakikada net bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Yine savunma arkasına atılan topta ofsayta düşmeyen Arjantinli futbolcu, kaleci Lloris'i geçtikten sonra boş kaleye doğru vuruşunu yaptı. Direğe çarpan meşin yuvarlak oyun alanına geri dönerken, Real Madrid önemli bir fırsatı harcamış oldu.

PJANIC TURU GETİRDİ

İlk yarı Real Madrid'in 1-0 üstünlüğü ile sona ererken; ikinci yarının 75. dakikasında gelen gol İspanyol ekibi adeta yıktı. Ceza alanı içinde oluşan karambolde Pjanic son dokunan isim oldu ve Bernabeu'da skora dengeyi getirdi.

Real Madrid, geçmişteki Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında Lyon'u hiç yenememişti. Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinde 2 kez aynı grupta mücadele eden iki takımdan Olympique Lyon sahasında 2 galibiyet alırken, Madrid'deki diğer 2 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Bu kez 2. turda eşleşen iki takımın karşılaşmalarında, kendi sahasında 1-0 galip gelen Lyon, deplasmanda zorlu rakibi ile 1-1 berabere kalarak adını çeyrek finaleyazdırdı.

 

Milan'ı 'Şeytan' çarptı: 4-0

Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında Manchester United evinde Milan'ı 4-0 mağlup etti ve adını çeyrek finaleyazdırdı. İtalya'da oynanan ve yine Kırmızı Şeytanlar'ın 3-2 kazandığı maçın Old Trafford'da oynanan rövanşında İngiliz ekibini farka taşıyan goller 13 ve 46. dakikalarda Rooney, 59. dakikada Ji-Sung Park ve 88. dakikada Fletcher'dan geldi.

 

Manchester United baştan sona üstün oynadığı mücadeledeçokrahat bir galibiyeteimza attı. Rooney attığı iki gole gecenin yıldızı oldu. Manchester United, Arsenal'den sonra Devler Ligi'nde son 8 takım arasına kalan ikinci İngiliz takımı oldu.

MAÇ ERKEN BİTTİ...
Rooney'nin 13. dakikada gelen golü maçı bir anlamda erken bitirmişti. Milan ilk yarının son dakikalarına doğru bir baskı kursa da ve üst üste kullandığı kornerlerle gol bulmaya çalışsa da bu çabası güçlü Manchester savunması arasında boşa çıktı. Manchester ikinci yarının başında bulduğu golden sonra ise oyunu istediği gibi şekillendirdi. Park'ın golü ise Old Trafford tribünlerinidoldurantaraftarları iyice coşturdu. Maça nokta koyan isim ise Fletcher oldu.

BU KEZ MANCHESTER...
İki takım arasında oynanan 10. maçta Manchester United, rakibine karşı en farklıgalibiyetini de elde etmiş oldu. Daha önce iki takım arasındaki 4 eşleşmede gülen taraf hep Milan olmuştu. Manchester United bu kez buna izin vermedi.

 


 

Etiketler :