LYS maratonunda yarış bugün başladı

LYS maratonunda yarış bugün başladı

Yaklaşık 1 milyon kişinin gireceği üniversiteye giriş sınavlarının ikinci aşaması bugün başladı. İki günlük maratondan sonra sıra üniversite tercihlerine gelecek.

Yüzbinlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın LYS maratonu bugün başldadı. LYS 946 bin 244 kişi giriyor.

180 PUAN VE ÜSTÜ ALANLAR MARATONA DEVAM EDİYOR

Binlerce öğrencinin üniversite umudu olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS), 946 bin 244 aday başvurdu. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'ye başvuru yaptı. ÖSYM'den alınan bilgiye göre, başvuruda bulunan adayların 744 bin 562’si Matematik Sınavı (LYS-1), 388 bin 361’i Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) , 751 bin 454’ü Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) , 432 bin 97’si Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)e ve 70 bin 767’si Yabancı Dil Sınavına (LYS-5) katılacak. LYS-4, yarın (14 Haziran Cumartesi); LYS-1 ve LYS-5, pazar günü (15 Haziran); LYS-2, 21 Haziran Cumartesi ve LYS-3, 22 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak. Adaylar, tüm sınavlara aynı merkezde girecek. Sınavlarda, 5 milyondan fazla soru kitapçığı kullanılacak.

LYS SONUÇLARI EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK

ÖSYM'den LYS sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak YGS'den sonra açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ali Demir, sonuçların kısa süre içerisinde açıklanacağını duyurmuştu. YGS sonuçları ise sınavdan 6 gün sonra açıklanmıştı.

LYS SORULARI AÇIKLANMAYACAK

YGS öncesi açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, soruların açıklanmayacağını duyurmuştu. YGS 2014 sonrası öğrenci ve velilerin tepkisi üzerine ÖSYM soruların yüzde 20'sini açıklama kararı almıştı. YGS 2014 sorularının yüzde 20 ile adayların sınav cevap kağıtları ösym.gov.tr'den duyurulmuştu. 1 milyona yakın öğrencinin bu hafta sonu gireceği LYS sınavlarına ilişkin soruların bir kısmının açıklanıp açıklanmayacağına ilişkin ÖSYM'den herhangi bir açıklama gelmedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.