M.Ali Şahin Cuma namazını Stockholm'de kıldı

M.Ali Şahin Cuma namazını Stockholm'de kıldı

AB Parlamento Başkanları Olağanüstü Konferansı'na katılmak üzere İsveç'te bulunan TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cuma namazını Fittja Ulu camisinde kıldı.

Atila Altuntaş/Stockholm

Cuma namazı öncesi vatandaşlarla bir araya gelen Mehmet Ali Şahin, İsveç’te yaşayan Türkler ve Fittja Ulu camisi hakkında bilgi aldı.

İsveç’te yaşayanların yüzde 90’nın Konya’nın Kulu ilçesinden geldiğini ifade eden Diyanet hizmet işleri Müşaviri Prof. Dr. A. Bülent Baloğlu İsveç’te Lokanta sektörünün yine yüzde 90’nın da Türklerin elinde olduğunu belirtmesi üzerine, çok şaşıran Şahin ‘’ Burada hiç Kayserili yok mu?’’ diye sordu. Vatandaşların ‘’hayır yok’’ cevabını vermesi üzerine Şahin ‘’ Dünya’nın her tarafında Kayserililer var demek ki Kululular Kayserilileri buraya sokmamışlar’’ diye espri yaptı.

Camide bulunan vatandaşlardan birinin Türk toplumunun büyük bölümü Demokratik açılımı destekliyor. Bu açılım sonu ne olacak?’’ diye sorusunu sormasının üzerine Şahin’’ Cumhuriyet kurulduğundan beri devlet açılım yapmaktadır. Türkiye’de dini özgürlüklerin önü açılıyor buda bir açılımdır. Avrupa Birliği büyük bir açılımdır. AB uyum yasaları çerçevesinde meclisten 9 paket geçirildi bu da bir açılımdır. Ama maalesef bir takım art niyetli grubular, geniş çaplı Demokratik Açılım paketini PKK terör örgütünü aklama projesi olarak topluma lanse etmeye çalışıyorlar, böyle bir şey yok tamamen bu hayal ürünü bir iftiradır’’ diye konuştu.

Fittja Ulu camisinin İsveç’te yaşayan Türklerin vizyonunu değiştirdiğini söyleyen cami yönetim kurulu başkanı Halil İbrahim Küçükgöl, ‘’Büyük elçiliğimizin Fittja camisini protokol listesine alması bizi fazlasıyla memnun etti. Türkiye’den gelen devlet adamları ve siyasetçiler camimizi ziyaret edip, bizim sorunlarımızı dinliyorlar. İsveç makamları da önemli konularda camimize gelerek bizi bilgilendiriyorlar. Geçen hafta İsveç Sağlık bakanı camimize gelerek Türk toplumunun domuz aşısı olması konusunda bizi bilgilendirdi. Ayrıca birkaç gün öncede Stockholm Emniyet Müdürü camimize gelerek, emniyet kanunları çerçevesinde bilgiler verdi’’ dedi.

Cuma Namazından sonra vatandaşların Cumasını tebrik eden TBMM Başkanı M. Ali Şahin vatandaşlarla bol, bol resim çektirdi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :