M.Ali Şahin eylem için ne dedi ?

M.Ali Şahin eylem için ne dedi ?

TBMM Başkanı Şahin, yaşanan eylem olayının pazartesi günü görüşüleceğini söyledi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, dinleyici locasında eylem yapanları bir bayan milletvekilinin getirdiği, eylem yapma düşüncesiyle bilerek getirdiği yolunda ilgililerden bilgi aldığını açıkladı.

Şahin, "demokratik açılım" konusundaki genel görüşmeden sonra kuliste gazetecilerin konuya ilişkin sorusunu yanıtlarken şunları söyledi:

"Dinleyici locasında eylem yapanları, bir bayan milletvekilinin getirdiği, eylem yapma düşüncesiyle bilerek getirdiği yolunda ilgililerden bilgi aldım. Nitekim Mecliste 10 Kasımda açılan pankartları da organize eden kendileridir. Tabii (16 Kasım) pazartesi günü yapılacak Başkanlık Divanına bunları getireceğiz. Divanda bunları görüşeceğiz.

Geçmişte buna benzer konularla ilgili Divanın vermiş olduğu bir takım kararlar var. Genel Kurula kadar intikal etmiş bir takım uygulamalar var. Bu bağlamda, bu bayan milletvekili arkadaşımızın TBMM'ye, davranışlarıyla gölge düşürdüğü, milletvekilliği dışında bu tür eylemlerle uğraşmayı kendisine meslek edindiği şeklinde bir düşünceye sahibim. Onun adına son derece üzgünüm. Özellikle hanımlar adına son derece üzgünüm. Türk kadınları bu tür görüntü vermezler. Türk kadınlarını çok kötü temsil ettiğini düşünüyorum."
 

Etiketler :