M.Ali Şahin'in Nuri Şahin sevinci

M.Ali Şahin'in Nuri Şahin sevinci

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Nuri Şahin Real Madrid'e transfer oldu, orada Mesut Özdil ile birlikte aynı takımda oynayacak. Bu Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli bir fırsattır'' dedi.

TBMM Başkanı Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye stadının açılış programına katıldı.

Açılışa, Şahin'in davetlisi olarak eski milli futbolculardan Tanju Çolak ve Semih Yuvakuran katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, bugüne kadar birçok açılış programına katılmasına rağmen kendisini spor tesisi açılışlarının kendisine ayrı bir heyecan verdiğini söyledi.

Bu stadın açılışına kendisini kırmayarak gelen Tanju ve Semih'in Türk futbolu için büyük emek harcadığını belirten Şahin, şöyle konuştu:

''Mutlaka gençlerimiz Tanju ve Semih ağabeylerini de geçmeli, aksi halde dünya yarışında geri kalırız. Spor en önemli tanıtım aracıdır. Kardemir Karabükspor Süper Lig'e çıkmamış olsaydı ve sezonu başarıyla da tamamlamak üzere olmasaydı herhalde Karabük isminden gerek Türk gerek dünya kamuoyu bu kadar bahsediyor olmazdı. Bakın, bizim çocuklarımızAvrupa'da da başarılı oluyorlar, Avrupa'nın çeşitli takımlarında futbol oynayan Türk çocukları şimdi dünyanın en önemli futbol kulübelerinde top koşturuyorlar. Birisi de milli takımımızın da oyuncusudur, Nuri Şahin Real Madrid'e transfer oldu, orada Mesut Özdil ile birlikte aynı takımda oynayacak. Bu, Türkiye'nin tanıtımı için çok önemli fırsattır. Demek ki bizim çocuklarımızimkan bulduğunda dünyanın en başarılısporcuları olabiliyorlar. Dolayısıyla spor deyip geçmeyelim. O nedenle spor tesisleri eksiğimiz var, bunları kısa sürede tamamlamalıyız.''

Şahin, konuşmasının ardından Karabük protokolü ile birlikte stadın açılışını futbol topuna vurarak yaptı.

Anadolu SporGazetecileri Derneği Karabük Şube Başkanı Semih Gülen, Şahin'e plaket verdi.

Açılışta, aralarında Şahin, Tanju Çolak, Semih Yuvakuran, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, AK Parti İl Başkanı Ömer Ayar ve TBMM personelinin yer aldığı protokol takımı ile basın dostluk maçı yaptı. Maçı protokol 4-2 kazandı.

TANJU ÇOLAK'IN EMENİKE VE SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU AÇIKLAMASI

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanju Çolak, Süper Lig'de şampiyonluk için yarışan Fenerbahçe ve Trabzonspor'un eşit şansı olduğunu belirtti.

Her iki takımın iyi maçlar oynayarak kazandığını kaydeden Çolak, şunları söyledi:

''Son iki hafta herhalde bir şeyler daha değişebilir diye düşünüyorum. Futbolda 90 dakika çok önemli. Bana göre Emenike herhalde kafasından Karabük'ü silmiş durumda. Ama geçen haftaki sakatlığına baktığımız zaman net duruşu yok. Yani futbolcu eğer arka adalesi, üst adalesi, kasığı, menüsküsü, çapraz bağları yırtılmadan sahaya çıkmamazlık yapmamalı. Tabii ne ruh hali içerisinde, ne düşünüyor bilmiyorum. Gitmek istiyorsa da bir futbolcuyu burada tutmanın anlamı yok. Daha Karabükspor ne Emenike'ler alır. Bu gücü ve kalitesi var. Karabükspor lige yeni çıkmasına rağmen hakikaten iyi şeyler yaptı. Herkes Karabükspor'un düşmesini beklerken çok iyi takım yarattılar. Altyapıya biraz daha destek vermek, önem vermek lazım.'' 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.