M.Esad Coşan Eğitim Merkezi açıldı

M.Esad Coşan Eğitim Merkezi açıldı

Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin dünyaya gelişinin 75. sene-i devriyesinde, kendi adıyla kurulan araştırma ve eğitim merkezi kendisini seven seçkin bir topluluğunun iştirakiyle hizmete girdi.

İlim, fikir ve eğitim hayatımızda çok önemli ufuklar açan gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi’nin dünyaya gelişinin 75. sene-i devriyesinde, kendi adıyla kurulan araştırma ve eğitim merkezi kendisini seven seçkin bir topluluğunun iştirakiyle hizmete girdi.
 


İstanbul’un tarihi ilçelerinden Üsküdar’ın Küçük Çamlıca semtindeki Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin açılışına Rusya’dan İsveç’e, Almanya’dan ABD’ye, Irak’tan Suudi Arabistan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen seçkin simalar katıldı.


 

M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi Başkanı Dr. Necdet Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada, her türlü yabancılaştırma ve dönüştürmeye karşı uyanık olunması ve İslam medeniyetinin geleceğe taşınması gerektiğini belirterek, “Bu ideallerin mütevazı bir örneğini ortaya koymak gayesiyle Mahmud Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi kuruldu. Araştırma merkezimizde Merhum Esad Coşan Hocamız, Merhum Mehmed Zahid Hocamız ve sair büyüklerimizin eserleri yeniden güncellenmek suretiyle yayına hazırlanacak. Sohbetleri gerek görüntülü olarak, gerek sesli olarak, gerekse kitaplaştırılmış olarak gün yüzüne çıkarılacak. Oluşturduğumuz gruplar çalışmalarına başladı” dedi.


 

Dr. Necdet Yılmaz, “Merhum Hocamız, hayatı boyunca günümüz insanı için bir cami modeli, bir eğitim merkezi modeli, bir yaşam tarzı modeli tahayyül etti. Öğrenmeli, yemeli, içmeli ama harama, günaha bulaşmamalı. Kafaya ve gönle hep birlikte hitap edilmeliydi. Beyin ve ruhu beslemeliydi. Yâr ve ağyâr, dost ve düşman burada kendisini bulmalıydı” diye konuştu.


 

Eğitim ve araştırma merkezinde çeşitli dini, sosyal, teknik, güncel konularda araştırma gruplarının çalışmalar yapacağını ifade eden Dr. Necdet Yılmaz, “Merhum Esad Coşan Hocaefendi’nin kitaplarının temelini teşkil ettiği kütüphanemizde 20.000 adet kitap bulunmaktadır. Kendi özel arşivi de kütüphanemizin müstesna bir cüz’ünü oluşturmaktadır. Gerek kütüphane gerekse arşiv için tasnifleme çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlayıp araştırmacıların hizmetine açmayı planlamaktayız” diye konuştu.


 

Programda Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler, İsmail Durak Ünlü ve Dr. Coşkun Yılmaz birer selamlama konuşması yaparak merhum Esad Coşan Hocaefendi ile yaşadıkları hatıraları aktardılar.


 

Programın sonunda, Esad Coşan Hocaefendi’nin ideallerini hatırlatmak gayesiyle basılan kitap davetlilere takdim edildi.


 

M. ESAD COŞAN ARAŞTIRMA VE EĞİTİM MERKEZİ  


 

- M. Esad Coşan Araştırma ve Eğitim Merkezi, Üsküdar Küçük Çamlıca’daki dört katlı binada faaliyet gösteriyor.


 

- Merkezin giriş katındaki salon çok amaçlı olarak tasarlanırken, alt kattaki 194 kişilik konferans salonu son teknolojiyle donatılmış olarak hizmet veriyor.


 

- Merkezin ikinci katında 20 bin kitaptan oluşan kütüphane ile el yazmalarının bulunduğu özel bölüm yer alıyor. Aynı katta ayrıca, iki adet sergi salonu bulunuyor. Bunlardan birincisi Ahmet Ziyaüddin-i Gümüşhanevî Hazretlerine ait çeşitli dokümanlar ile özel eşyaların bulunduğu salon. İkinci sergi salonunda ise Mehmed Zahid Kotku ve Mahmud Esad Coşan hocaefendilerin özel eşyaları yer alıyor.


 

- Merkezin 4. katında ise yönetim ile araştırma ve eğitim ekibinin odaları ve toplantı salonu bulunuyor.


 

- Merkezde fuaye alanı, seminer odaları ve mescitler ile bebek bakım odası ve çocuk oyun alanı da yer alıyor.


 

- Merkezde üniversite gençliğine yönelik “M. Esad Coşan Okumaları” programı ile “Elmalılı Tefsiri Okumaları” programı her hafta Cumartesi günleri icra ediliyor. İlerleyen dönemde eğitim programları artırılacak.


 

AKRA FM / 18 OCAK 2011 - 14 SAFER 1432 

Etiketler :