M.Esad Coşan Hocaefendi yad edildi

M.Esad Coşan Hocaefendi yad edildi

İlim, fikir ve gönül önderi Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, dünyaya gelişinin Hicri 75. yıldönümü vesilesiyle dün yâd edildi.

Prof. Dr. M. Esad Coşan Hocaefendi, AKRA FM’de 18 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla gün boyu, ikindi namazından sonra Eyüp’teki kabirleri başında ve akşam namazını müteakiben İskenderpaşa Camii’nde severleri tarafından anıldı.


 

Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, doğumunun 75. yılı olan, Hicri 13 Safer 1432, Miladi 17 Ocak 2011 Pazartesi günü (dün) ikindi namazını müteakip Eyüp’teki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde özel programlarla ve hatim dualarıyla, AKRA FM’de ise gün boyu sürecek 18 farklı programdan oluşan özel yayın akışıyla anıldı. Kabir başında düzenlenen anma programına soğuk havaya rağmen katılımın yüksek olması dikkat çekti.


 

İskenderpaşa Camii’ndeki programda, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Çiçek, M. Esad Coşan Hocaefendi’nin“Her devirde âlimlere duyulan ihtiyaç ve ilmin önemi” konusundaki görüşlerini aktardı. 


 

Sohbetin ardından okunan hatimlerin ve tesbihatın kabulü niyazıyla İskenderpaşa Camii’nde Ümraniye Vaizi Mikdat Kutlu’nun yaptığı hatim duası AKRA FM’de de yayınlandı.


 

AKRA FM’de ise Esad Coşan Hocaefendi’nin hayatının, İslam, tasavvuf ve hizmet anlayışının, ilmin ve alimin önemine dair fikirlerinin aktarılmasının yanısıra, Hocaefendi’yi yakından tanıyan ilim adamlarıyla yapılan söyleşilerden belgesellere ve hatim duasına kadar 18 farklı program yayınlandı.


 

M. Zâhid Kotku Hocaefendi, doğumlarının 115. yılında, Hicri 1 Safer 1432, Miladi 5 Ocak 2011 Çarşamba günü ikindi namazını müteakip Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında, akşam namazını müteakip ise İskenderpaşa Camii’nde, gün boyu AKRA FM’de özel programlarla ve hatim dualarıyla yâd edilmişti.


 

Yâd günü yayınlanan programları tekrar dinleyebilirsiniz.


 

AKRA FM / 18 OCAK 2011 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :