Maaş kuyrukları tarih oluyor

Maaş kuyrukları tarih oluyor

SGK ile PTT arasında yapılan protokole göre emekliler, talep ederlerse maaşlarını evlerinde alabilecek.

65 yaşın üzerindeki emeklilere 1 lira karşılığı verilen evde maaş hizmeti tüm emeklileri kapsayacak şekilde yaygınlaştırıldı

SGK ile PTT arasında yapılan protokole göre emekliler, talep ederlerse maaşlarını evlerinde alabilecek. Önceki yıllarda, belli bir yaşın üzerinde olanlar bu imkândan yararlanabiliyordu. Yeni protokolle sınırlama kalktı.

Emekliye maaş promosyonuyla ilgili çalışmalar sürerken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), önemli bir düzenlemeye daha imza attı. Kurum ile PTT arasında yapılan protokole göre emekliler, talep etmeleri halinde maaşlarını evlerinde alabilecek. PTT yetkilileri, isteyen emeklinin evine gelip maaşını takdim edecek. Önceki yıllarda, belli bir yaşın üzerinde olanlar bu imkandan yararlanabiliyordu. Yenilenen protokolle 9.3 milyon emeklinin tamamı aynı kapsama alındı.

PTT, emeklilerin maaşının yanı sıra çalışanların istirahat, yol giderlerini de evlerinde ödüyor. Örneğin doğum yaptığı için çalışamayan bir bayan, raporlu olduğu döneme ilişkin geçici iş göremezlik ödeneğini evinden çıkmadan alabilecek. Daha önce Bağ-Kur’da 65 yaş üzeri emekliler, 1 lira karşılığı maaşlarını evlerinde alabiliyordu. Emekli Sandığı’nda ise 60 yaş üzeri emekliler maaşlarını evde alırken, 65 yaş maaşı alan kişilerden ise 85 yaş üzeri olanlar veya yüzde 70 özrü bulunan kişiler aylıklarını evlerinde alma hakkına sahipti. SGK Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz, emeklileri kuyrukta bekleme, bankaya gitme gibi zahmetlerden kurtardıklarını söyledi. Hasta olan, evi uzak olan, ulaşım sıkıntısı çeken emekliler için büyük kolaylık sağlandığını belirten Açıkgöz, hiçbir sınırlama olmaksızın isteyen her emeklinin maaşını PTT’den alabileceğini kaydetti.

Yaşam belgesi de kalktı

Daha önce yapılan bir düzenleme ile de bankalar tarafından emeklilerden her yıl istenen ‘yaşam belgesi’ uygulaması kaldırılmıştı. Emekliler, muhtarlıklardan aldıkları bu belgeleri bankalara ibraz etmek zorundaydı. Şimdi emekliler istediği banka şubesinden maaşını sadece TC kimlik numarasının yazılı olduğu bir kimlik ile alabiliyor.

Akşam

Etiketler :