Macaristan Bursa ile İşbirliği Köprüsü Kuruyor

Macaristan Bursa ile İşbirliği Köprüsü Kuruyor

TÜMİŞAD ile Bursa Mustafakemalpaşa TSO, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, iki ülke arasındaki yatırım imkanları ve ikili ticaret fırsatlarının değerlendirildiği toplantı düzenledi.

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) ile Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, Budapeşte'de, iki ülke arasındaki yatırım imkanları ve ikili ticaret fırsatlarının değerlendirildiği toplantı düzenlendi. 

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Meclis Başkanı Cemal Burhan, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırıkman, Burak Ergün, Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Sekreter Yardımcısı Samet Çalışkan ile TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz, Genel Sekteri Dr.Kamil Nas, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Maral, Murat Kartal, Tarık Tekeş katıldı.

TÜMİŞAD Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz düzenlenen toplantıdaki konuşmada, Türkiye'de çok başarılı ve istikrarlı bir hükümetin bulunduğunu,

Türk sanayicisi ve işadamlarına ihracatı, dış yatırımı ve dünyanın farklı coğrafyalarında imkanlar sunan bir anlayışla çalıştılarına değinerek bugünkü fırsatları değerlendirmenin gerekliliğine değindi.

Macaristan ile Mustafakemalpaşa kentinin yapısal anlamda benzerlik arzettiğine değindi. Macaristan'da bugün yatırım yapmanın maliyetleri çok cazip fırsatlar sunan bölgeler ve belediyeler bulunmaktadır. Tarım, hayvancılık ve süt ürünleri alanında Macaristan'da yatırım yaparak, AB interlandındaki 503 milyon insana ulaşılabilir. Ayrıca %3'ü müslüman olan müminlere de ''Helal'' gıda tedariki yapılabilir. Macaristan Türkiye'nin Batı'ya açılan kapısıdır. Türkiye'de Macaristan'ın Doğu'ya açılan kapısıdır. Bursa Mustafakemalpaşa ilçemiz işadamları Macaristan'a yatırım yapmaları halinde her türlü destek ve bilgi paylaşımına hazır olduklarını ifade etti.

Sehatşehrimiz Bursa Mustafakemalpaşa ilçesi işadamlarını ve sanayicilerini Macaristan'a yatırıma davet ediyoruz. Yatırım yapmayı düşünen iş adamlarına TÜMİŞAD olarak rehberlik etmeye hazırız. İşbirliği köprümüzü güçlendirmeliyiz dedi.
Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dırıkman ise, bölgemizde hayvancılık, tarım, madencilik ve hayvan ürünleri yaygın olarak imal edilmektedir. Macaristan'da Türk Macar İşadamları Derneği'nin öncülüğünde buralardaki yatırım imkanlarını araştırmak için Budapeşte'deyiz. Bursa'ya döndüğümüzde anlatılan bu bilgileri işadamlarımızla birlikte masaya yatıracağız, fırsatları değerlendireceğiz, dedi.
Toplantı sonrası karşılılı hediye takdiminden sonra, işadamları kendi aralarında tanışıp değerlendirmelerde bulundular. Bursa heyeti tarafından ikram edilen
lezzetli Mustafakemalpaşa tatlısı ve kestane şekerlerinin tadına bakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.