Macaristan'dan Kayseri'ye Misafir

Macaristan'dan Kayseri'ye Misafir

DEBRECEN ÜNİVERSİTESİ HOCALARI VE ÖĞRENCİLERİ MACARİSTAN KAYSERİ FAHRİ KONSOLOSLUĞUNU ZİYARET ETTİ

Macaristan Debrecen Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden gelen 20 kişilik öğretim görevlisi ve öğrenci gurubu Kayseri Fahri Konsolosluğunu ziyaret ettiler. Fahri Konsolosluğu ziyaret eden öğrenciler Macaristan'ın Kayseri'de bir temsilciliği bulunmasından duydukları memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdiler. Kayseri'de bir ay kalacak Macar misafirler kendilerini şimdi gerçekten evlerinde hissetmiş olmaktan duydukları şaşkınlığı ifade ettiler. Bu hizmeti veren Macar ve Türk Devletine teşekkür ediyoruz, özellikle de Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Sayın Osman Şahbaz'a fedakarca çalışma ve gayretlerinden ötürü minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz dediler.

Kayseri Fahri Konsolosluğu iki ülke arasındaki ticari, kültürel, sosyal, eğitim ve işbirliği gibi konuların geliştirilmesi adına geçen yıllar içerisinde önemli adımların atılmasında ciddi katkılar sağlamıştı. Özellikle Kayseri ile Miskolc kardeş şehir protokolü, Kayseri Erciyes Üniversitesi ile Miskolc Üniversitesi, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ticaret ve Sanayi Odası ile Kayseri Ticaret Odasının kardeş oda protokollerinin hazırlanışında katkı sağlamış olduğu, Macar hocalar ve öğrenciler tarafından takdirle karşılandı.

Biz Macarlar Türkiye'yi dost olarak görüyoruz

Dr.Tóth János konuşmasında, Kayseri'de olmaktan duyduğu memnuniyetle birlikte Erciyes Üniversitesi ile işbirliği ve projeler geliştirmek için Kayseri'deyiz. Kayseri'nin gelişmiş üniversite ve sanayi potansiyeli ile Macaristan için büyük önem arz etmektedir. Sanayi, tarih, turizm, kültür ve üniversite açısından Kayseri'nin dinamizm ve öneminin farkına vardıklarını aktardı. İki ülkenin tarihsel olduğu kadar içinde bulunduğumuz Macaristan toprağı olarak bildiğimiz Fahri Konsolosluğumuz mükemmel olan işbirliklerimizi derinleştirecek ve güçlendirecektir. Biz Macarlar Türkiye'yi dost olarak görüyoruz dedi.

Dr.Tóth'da Konsolos Osman Şahbaz'a Debrecen Üniversitesinin tarihini anlatan ve tanıtan bir kitap hediye etti.

Macar heyette  Debrecen Üniversitesi Mühendislik Fakültesi hocalarından Dr.Tóth JánosPiros Sándor ve mühendislik fakültesi öğrencileri 

Krisztián László Zilanı, Zoltán Deskó, Xenia Erzsébet Tóth,  Zoltán László Kacsandı, Bence LudányiEnikő KovácsZsuzsanna Szabó, Orsolya Kiss, Takács Tímea, Zsuzsanna Borcsoki, Nikoletta Varga, Bettina Lemocaki, Puskás AttilaVáradi ÁdámSzűcs PéterOrosz Péter ziyarette bulundu.

Macaristan Debrecen Üniversitesi heyetine Macaristan Kayseri Fahri Konsolusluğu tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Erciyes A.Ş.'nin hazırlamış olduğu Kayseri ve Erciyes Kayak Merkezini tanıtıcı broşürlerde verildi.

Konsolos Asistanı Kadir Balkanlıoğlu, Ersiyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr.Yük.Müh.Faruk Canbulut ve Mekatronik Bölümünden Prof.Dr. Şahin Yıldırım'da görüşmede hazır bulundu.

İlk defa Kayseri'de bulunan Macar heyet, görüşme sonrası Konsolosluğun hazırlamış olduğu Kayseri gül baklavası ve böreklerin tadına baktılar. Modern, gelişmiş, çok eski tarihi dokusu bulunan Kayseri'yi çok beğendiklerini, yeniden bir daha Kayseri'ye  Erciyes Dağı, Bünyan, Talas, Kapadokya, Ürgüp, Göreme'ye aileleri ile turistik amaçlı geleceklerinin sözünü veren heyet hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra konsolosluktan ayrıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.