Maçı satmam için 40 daire...

Maçı satmam için 40 daire...

Merkez Hakem Kurulu eski başkanlarından ve hakem hocası Ertuğrul Dilek, yıllar önce başına gelen müthiş olayı ilk kez BUGÜN'e açıkladı. Dilek "Çanta dolusu rüşvet geldi ama adamı küfür ederek yolladım!" ifadelerini kullandı.

Birinci Lig'e çıkmaya çalışan bir takımın 'ağabeylerinden' gelen para için "Çantayı getiren adamı merdivenden aşağı kovaladım" dedi.  Merkez Hakem Kurulu eski başkanlarından ve hakem hocası Ertuğrul Dilek, yıllar önce başına gelen müthiş olayı ilk kez BUGÜN'e açıkladı. Dilek "Çanta dolusu rüşvet geldi ama adamı küfür ederek yolladım!" ifadelerini kullandı.

BİLEĞİNİN HAKKIYLA...

Ertuğrul hoca şöyle konuştu: "Tam sene vermeyeyim, yoksa bazı takımlar bundan büyük zarar görür.  1970'li yılların sonları diyeyim. Birinci Lig'e çıkmaya çalışan bir takımın maçına çıkacağım. O takımla yarışan diğer ekibin ağabeyleri Sirkeci Sultanhamam'daki dükkanıma bir adam yolladılar. İçinde 10  milyon lira varmış. O günlerde 250 bin liraya eşime bir daire almıştım. Düşünün, 40 tane daire parası. Niyetini söyleyince merdivenlerden aşağıya kovaladım 'Sana bu parayı getirenlere de ettiğim küfürleri iade et' dedim. Zaten maçına çıktığım takım bileğinin hakkıyla Birinci Lig'e çıkmayı başardı."

HAKEMLER İYİ KAZANIYOR

Eski hakem Ertuğrul Dilek, artık bu tür olayları duymadığını söylerken "Federasyon hakemlere gayet iyi paralar ödüyor. Kimse hakemliğini yakmak istemez" diye konuştu.

 'OYNAT UĞURCUĞUM'U İLK BEN YAPMIŞTIM'

Ertuğrul hocanın 'tarih defterinden' günümüzün hakem yorumcuları da nasibini aldı:
"TRT tek kanaldı. İlk hakem eleştiri programını, yani 'Oynat Uğurcum'u ben yaptım. Şimdi hakem yorumcusu olan bazı arkadaşlarımız o zaman bize mesaj yollayıp ‘Yahu biz saniyede karar verip düdük çalıyoruz.  Ama siz televizyonda ileri geri alıp bizi yargılıyorsunuz’ derdi. Bugünleri görünce gülüyorum! Tabii teknoloji şimdiki kadar iyi olmasa da amatör bir 'ileri-geri' sistemiyle programımızı yapıyorduk. 
 

Orçun ÖZATEŞ - BUGÜN

Etiketler :