Maçın ardından Çalımbay ne dedi?

Maçın ardından Çalımbay ne dedi?

- Antalyaspor Teknik Direktörü Çalımbay: "Kesinlikle galibiyeti düşünen bir oyun oynadık. Hiçbir zaman kapanmadık"- Galatasaray Teknik Direktörü Tudor: "Ana oyunu oynatan, tempoyu veren oyuncularımız yorgundu. İyi bir oyun ortaya çıkartamadılar"

 

ANTALYA (AA) - Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Antalyaspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay, açık bir futbol sergilediklerini söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rıza Çalımbay, maça başlarken amaçlarının taraftarları önünde galibiyet almak olduğunu kaydederek, "Kesinlikle galibiyeti düşünen bir oyun oynadık. Hiçbir zaman kapanmadık." dedi.

Galatasaray'ın gücünü ve son oynadığı 3 maçı bildiklerini aktaran Çalımbay, "Galatasaray'ın baskısına biz de baskıyla yanıt verdik. Her iki yarıda güzel pozisyonlarda bulduk. Değerlendirmemiz gerekiyordu. Galatasaray'ın ilk yarıda Gomis'in attığı golün dışında pozisyonu yoktu. Ama biz son paslarda, her iki yarıda da dikkatli olamadık. Biraz daha dikkatli olsaydık, maçtan galibiyetle ayrılabilirdik. Takımımdan memnunum. Tek düşüncemiz galibiyetti ama eksik arkadaşlarımızın olması bizim için büyük bir dezevantajdı. Özellikle ofansif açıdan. Ama çok iyi oynayan arkadaşlarımız da vardı." diye konuştu.

Çalımbay, Samir Nasri'nin ayağındaki yırtık, Deniz Kadah'ın da rahatsızlığından dolayı dün hastaneye kaldırıldığını, bu iki oyuncunun yokluğunun kendileri etkilediğini vurguladı.

Nasri ve Deniz'in olması durumunda daha fazla pozisyona girebileceklerini ve değerlendirebileceklerinin altını çizen Çalımbay, "Ama her şeye rağmen maçın başından sonuna kadar kazanmak için uğraşan bir Antalyaspor vardı. Takımımı tebrik ediyorum. Yolumuz daha çok uzun. Bizim tek şanssızlığımız ideal kadromuzu daha kuramadık. Halen daha 5-6 sakat oyuncumuz ve hazır olmayan arkadaşlarımız var. En kısa sürede takıma katılırlarsa daha iyi duruma geleceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

 

- "Yönetim ile Eto'o arasındaki bir anlaşmazlık"

 

Rıza Çalımbay, stat çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yıldız oyuncuları Samuel Eto'o ile yaşanan sorunla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eto'o konusunda yöneltilen bir soru üzerine Çalımbay, şunları kaydetti:

"Eto'o hiçbir zaman sorunları sahaya taşımıyor. Sahada inanılmaz şekilde mücadele ediyor. Bizle de bir alakası yok. Bize bağlı bir şey olsa hallederiz. Yönetim ile Eto'o arasında bir anlaşmazlık. İnşallah en kısa sürede çözülür. Zaten böyle sorunlar olduğu zaman takım da zarar görüyor. Eto'o gerçekten bu sorunları ne antrenmana ne de sahaya taşıyor."

 

- Tudor: "Bir puanı iyi görüyorum"

 

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor ise oynadıkları oyuna bakıldığında aldıkları bir puanın iyi olduğunu söyledi.

İlk dakikadan itibaren zorlu bir maç geçeceğinin belli olduğunu dile getiren Tudor, "Maçtan önce, milli maçlardan dönüşlerin hep zor olduğunu söylemiştim. Bu da öyle gerçekleşti. Birçok ana oyuncumuz milli takımdan döndüler ve yorgunlardı. Ama diğer taraftan bu bir puanı da iyi görüyorum. Buraya gelip, Antalyaspor deplasmanında kazanmak tabii ki kolay değildi. O yüzden bir puanı iyi bir şey olarak değerlendirebiliriz. Bundan sonra yapmamız gereken de önümüzdeki maça odaklanmak." açıklamasında bulundu.

Milli takıma giden oyuncularının yorgun döndüğünü, bu oyuncuların oralarda odaklandıkları şeylerin ve yaptıkları antrenmanların çok farklı olduğunu dile getiren Tudor, "Daha ilk 5-10 dakika bunu gösterdi. Ana oyunu oynatan, tempoyu veren oyuncularımız yorgundu. İyi bir oyun ortaya çıkartamadılar. O da tabii ki takımın oyununu etkiledi. Bu tip şeyler olabiliyor." şeklinde konuştu.

Antalyaspor karşılaşmasının ligdeki dördüncü testleri olduğunu ifade eden Igor Tudor, bu zamana kadar iyi çalışan bir Galatasaray olduğunu, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceklerini belirtti.

Tudor, saha, hava şartları ve yüksek nemin oyunlarını etkilediğinin altını çizerek, birçok oyuncularının da maçı kazanmaları için gereken seviyede olmadığını kaydetti.

Selçuk İnan'ın performansıyla ilgili soru üzerine Tudor, Selçuk'un takımın önemli bir oyuncusu olduğunu ve böyle de olmaya devam edeceğini aktardı.

Tudor, dört haftadır en iyi 11 ile sahaya çıktıklarını ancak şampiyon olmak için 11 oyuncunun yeterli olmadığını vurgulayarak, bu nedenle ilk 11'de zaman zaman değişiklikleri yapabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.