"Madem zam istemiyorlar..."

"Madem zam istemiyorlar..."

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, emekli vekiller için zam düzenlemesini eleştiren muhalefete rest çekti: Madem imza attığınız halde şimdi tepki gösteriyorsunuz, o halde bu düzenlemeden vazgeçilsin.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, milletvekili emekli maaşının arttırılmasına ilişkin düzenlemeye imza attıktan sonra, kamuoyu tepkisini görünce vazgeçen partilere tepki gösterdi: “Madem istemiyordunuz, o halde Meclis’e gönderilen yasaya milletvekili emekli maaşlarıyla ilgili hiçbir düzenleme eklemeyin.” Cemil Çiçek, bu düzenlemeyi isteyen, ancak kamuoyu tepkisini göğüslemek yerine kendisi dışındakileri suçlayan partilere ise tepkili: “Emekli maaşlarının düzenlenmesine ilişkin talep herkesten geldi. Ama sonra bir kısmı orayı burayı suçlayarak vazgeçtiler. Biz bunları 1924’ten beri yaşıyoruz. Hem de aynısıyla. Sadece konuşanlar değişiyor. Her dönem bağırıp çağıranlar oldu ama sonra gidip maaşlarını aldılar. Özal döneminde de ‘bu kadar maaş olur mu’ diyenler bugün o maaşları almaya devam ediyorlar. Mantık şu, ‘ben bunun sıkıntısını çekmeyeyim ama maaşı da alayım.’

Daha önce de zam istediler

Çiçek, geçen Nisan ayında TBMM’de yaşadıklarını da şöyle anlattı: “Anayasa Mahkemesi teşkilat yasası görüşülürken yine gündeme geldi. ‘Hükümet özlük haklarımız konusunda neden tasarı getirmiyor’ dediler. Ben, ‘birlikte getirelim’ dedim. ‘Hayır; hükümetsiniz siz getirin’ dediler. Ben de ‘Yok öyle alıp da kaçmak... Küfrü biz yiyelim, maaşı siz alın, öyle yok’ dedim.” Cemil Çiçek artık daha radikal tepki gösteriyor: “Son kararı Meclis verecek. Ama kişisel kanaatim, madem bazı partiler imza attıkları halde vazgeçebiliyorlar, madem halkımız istemiyor böyle bir düzenlemeyi, hatta açıklamalarına bakılırsa bu düzenlemeden yararlanacak olanlar da istemiyor, o halde milletvekili emekli maaşlarına ilişkin ne düzenleme getirildiyse hepsinden vazgeçilsin. Meclis’ten sadece hükümetin diğer emeklilerle ilgili gönderdiği yasayı geçirelim.Haa, ayrıca milletvekili emekliliğiyle ilgili bir yasa tasarısı Meclis’e getirirlerse, onu bilemem.”

İmam Hatipliler: Diyanet özerk olsun

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Dr. Hüseyin Korkut ile Kamu Görevlileri ve Çalışanları Derneği (Kamu-Der) Genel Başkanı Cevdet Baştuğ ve beraberindeki heyetleri ayrı ayrı kabul etti. ÖNDER’in, TBMM Başkanı Çiçek’e ilettiği Anayasa raporunda şu öneriler yeraldı: Vatandaşlık tanımında etnik kimlik vurgusu yapılmamalı, Milli Güvenlik Kurulu, Anayasal bir kuruluş olmaktan çıkarılmalı; Diyanet İşleri Başkanlığı, özerk bir kuruluş haline getirilmeli; Her anne ve babaya, çocuklarına dini eğitim sağlayabileceği özel okulların açılmasına imkân tanınmalı. Askerlik yapmak istemeyenlere alternatif hizmet öngörülmeli.

Vatandaşlar da anayasa önerisi getiriyor

MECLİS Başkanı Çiçek yeni anayasa konusunda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtiyor: “Anayasa Uzlaşma Komisyonu iyi çalışıyor. Son uyarılarımdan sonra öneriler biraz daha hızlandı. Günlük tartışmalara girmemekte arkadaşlar özen gösteriyor.Ama gündemin hararetine rağmen sükunetle ciddiyetle çalışma yapıyoruz. İyi bir yemek yapabilmek için sağlıklı malzeme toplamamız lazım. O malzemeyi de vatandaşımız veriyor. Kimi tam anayasa taslağı getiriyor, kimi on konuda, kimi sadece bir konuda öneri getiriyor. Bunları anayasa taslağının yazımı sırasında dikkate alacağız. 2012 anayasa yılı olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.