Maden işçilerinin eldiveniyle zirveye çıktı

Maden işçilerinin eldiveniyle zirveye çıktı

"Neredeydik, Neredeyiz, Nereye" konu başlığı altındaki oturuma kimler katıldı?

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) düzenlediği 48. geleneksel sporun zirvesi semineri'nin Antalya'nın Lara Beldesi'ndeki Club Sera Otel'de düzenlenen seminerde ilk olarak Türk futbolunun en değerli teknik direktörlerinin konuk olduğu "Neredeydik, Neredeyiz, Nereye" konu başlığı altındaki oturumuna Mustafa Denizli ve Şenol Güneş katıldı. Fatih Terim ise seminere katılmak üzere Antalya'ya gelmesine rağmen, rahatsızlığı nedeniyle katılamadı. Terim'in mide rahatsızlığı yaşadığı ve serum takıldığı ifade edilirken, oteldeki odasında dinlendiği ve tedavisini sürdürdüğü belirtildi.

Oturum başladıktan sonra bir ara salona giren Terim, herkesten özür dilediğini ifade etti ve bir başka buluşmada birlikte olmak dileğinde bulundu. Fatih Terim; Güneş ve Denizli ile fotoğraf çektirdikten sonra salondan ayrıldı ve İstanbul'a döndü.

Mustafa Denizli, Antalya'ya spor basın mensupları ne kadar ilgi gösterirse göstersin, Antalya'nın kendi insanı buna değer vermezse burada sadece yabancıları izleriz diyerek en alt tabakadan en üste kadar herkesin sporla ilgilenmesini, kendini geliştirmesini diledi.

Şenol Güneş ise şunları söyledi:

"Kaleciliği 20 yıl yaptım. 24 senedir de antrenörlük yapıyorum. Ama hala oyunu okuyamıyorum. Ama üniversite okudum. Kalecilik yaparken eldivenim yoktu. Para yoktu. Kulüp de almıyordu. Maden ocağı işçilerinin eldivenlerini kullandım ve Milli Takım kalesini yıllarca korudum. Ekonomik zorluklarla büyüdük. Eskiden mafya vardı, kara para vardı şimdi ise işadamları var. Futbola ilgi ve sevgi bugünkü gibi değildi. Bakış açısı da farklıydı. Dünya değişiyor, futbol da değişiyor. Değişirseniz başarılı olursunuz. Beni anlamadılar. Türkiye Milli Takımı'nı FIFA sıralamasında 31.'likten 7. sıraya kadar yükselttim ama görevden alındım. Gözden uzak olan, gönülden de ırak olurmuş ama ben çok uzaklara gittiğimde yakınlaştım. Eskiden fakirler oynuyordu zenginler seyrediyordu şimdi zenginler ve toklar oynuyor, fakirler seyrediyor. Ama bugün aile evladına ekonomik olarak bakıyor. Baskı arttı. Çocuğuna yatırım yaparken ama kendisi, ama çocuğu için gelir getirmesi gözüyle bakıyor."

 

Mustafa Denizli de, "Neredeydik, Neredeyiz, Nereye konusuna gelince ; "Neredeydik bitti…Neredeyiz şekil değiştiriyor. Yani Siyah ile Beyaz. Beyazın bittiği yerdeyiz. Beyazı şimdi uzatmak için neler yapmalıyız. Her şeyi yaparsın ama futbolcuyu değiştiremezsin. Maalesef deniz bitti gibi bir durum var. Kısa vadede durum böyle. Dışarıdan desteğe ihtiyacımız var bu kaçınılmaz. Futbol kalitesinin hem bireysel hem grup olarak düşüşte olduğumuz bir dönemdeyiz. Olumlu değişimler lazım ama ufukta onu görmek biraz zor" diye konuştu.

Mustafa Denizli'nin karamsar tablosunun ardından yeniden söz alan Şenol Güneş, "Sayın Denizli denizi bitirdi o zaman Güneş ile devam edelim" deyince katılımcılar bu duruma gülerek cevap verdi ve ortam biraz olsun neşelendi. 

Etiketler :