Madencilere hüzünlü veda

Madencilere hüzünlü veda

Göçük altında kalarak vefat eden Madenciler, gözyaşlarıyla toprağa veriliyor

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden 30 madenciden biri olan Hasan Akbaba gözyaşlarıyla toprağa verildi.

 

Hasan Akbaba'nın (48) cenazesi Zonguldak Atatürk Hastanesi morgundan alındıktan sonra evinin bulunduğu Kokurdan köyüne getirildi. Evin önünde dua edildikten sonra köy camiine getirilen Hasan Akbaba'nın cenaze namazına Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Zonguldak Valisi Erdal Ata ve aynı maden ocağında çalışan meslektaşları katıldı. Bakan Yazıcı ve Vali Ata Akbaba'nın yakınlarına başsağlığı diledi.

Köy caminde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Hasan Akbaba köy mezarlığından toprağa verildi. Türk bayrağına sarılı Akbaba'nın tabutu, Bakan Yazıcı ve vatandaşlar tarafından cenaze namazının kılınmasının ardından mezarlığa kadar omuzlarda taşındı.

14 yıl çocuk sahibi olmayı bekledikten sonra Ömer (7) ve Başak (8) isimli 2 çocuğu olan Hasan Akbaba'nın maden işletmesinden 6 önce emekliği olduğu öğrenildi. Çocukların okula başlaması ve oğlu Ömer'in Ankara'da gelişim bozukluğu tedavisi görmesi nedeniyle maddi sıkıntıya giren baba Akbaba'nın çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlamak için maden ocağında tekrar çalışmaya başladığı belirtildi.

(CİHAN)

İSMAİL FİDAN'IN CENAZESİ, MUSLU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinden İsmail Fidan'ın cenazesi, Zonguldak'ın Çatalağzı ilçesine bağlı Muslu beldesinde toprağa verildi.

İsmail Fidan'ın cenazesi, yakınları tarafından Muslu beldesine getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine İsmail Fidan'ın ailesi, yakınları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, işçi arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Muslu Camisinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sırasında maden işçisi Fidan'ın 3 aylık hamile olduğu öğrenilen eşi Nermin Fidan ve 2,5 yaşındaki oğlu Murat Fidan'ın gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Bakan Dinçer, cenaze, mezarlığa götürülürken yakınlarının yardımıyla ayakta duran Fidan'ın annesi ve eşine, baş sağlığı diledi.

Fidan'ın cenazesi, Merkez Mezarlığında toprağa verildi.

(A.A)

 

HASAN ERSİN VE VELİ AKYÜZ'ÜN CENAZELERİ, KURTKÖYÜ'NDE TOPRAĞA VERİLDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden işçilerden Hasan Ersin ve Veli Akyüz'ün cenazeleri, merkeze bağlı Kurtköyü'nde toprağa verildi.

İşçilerden Hasan Ersin (33) ve Veli Akyüz'ün (34) cenazeleri, Çatalağzı Belediyesine ait ambulansla şehir merkezinden köye getirildi.

Hayatını kaybeden işçilerin yakınları, taziyeleri kabul etti. Ersin ve Akyüz için Kur'an-ı Kerim okundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da Kurtköyü'nde hayatını kaybeden işçilerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

Ersin ve Akyüz için köy camisinde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Bakan Yıldız, cenaze namazının ardından işçilerin yakınlarıyla tabutu taşıdı.

Daha sonra cenazeler, köy mezarlığında defnedildi.

Evli ve 7 yaşında bir çocuk sahibi olduğu öğrenilen Hasan Ersin'in ablası Nezahat Gökçe, kardeşi için ağıt yaktı.

Ağabeyi Ahmet Ersin, bir süre İstanbul'da çeşitli işlerde çalışan kardeşi Ersin'in ocaktaki işine yaklaşık 7 ay önce başladığını söyledi. Ahmet Ersin, kardeşinin vefatıyla ''bir yanının yıkıldığını'' dile getirdi. Diğer işçi Akyüz'ün ise nişanlı olduğu ve gelecek ay evleneceği bildirildi. Akyüz'ün babası Selahattin Akyüz'ün de maden işçiliğinden emekli olduğu belirtildi.

-KURTKÖYÜ'NÜN 10 EVLADI MADENLERDE HAYATINI KAYBETTİ-

Ersin ve Akyüz ile birlikte Kurtköyü, en az 10 evladını madenlerde kaybettiği belirtildi.

AA muhabirinin konuştuğu köy sakinleri, bugüne kadar erkeklerin çoğunun madenlerde çalıştığını ifade etti.

Köylüler, geçmişte Ersin ve Akyüz dışında Mürsel Cengiz, Hayri Çavdır, Ramazan Akyüz, İsmail Cengiz, Ahmet Yıldız, Hasan Savaş, Bayram Yıldız ve Adem Seçkin'in de 1963'ten bu yana maden ocaklarında hayatını kaybeden Kurtköylüler olduğunu bildirdi.

Veli Akyüz'ün akrabası Mehmet Yıldız, kendisinin de taşeron maden ocağında 20 yıl çalıştığını ancak sigortasının tam olarak ödenmemesi nedeniyle emekliliğine 4 yıl bulunduğunu anlattı.

1995'te kaçak bir maden ocağında göçük altında kaldığını, 6,5 saat sonra kurtarıldığını belirten Yıldız, ''11 gün hastanede tedavi gördüm. 1 ay sonra işe devam ettim'' diye konuştu.

Etiketler :