Madımak Olayı'nda Asıl Suçlu Vali Miydi?

Madımak Olayı'nda Asıl Suçlu Vali Miydi?

Yeni Akit gazetesi yazarı Murat Alan, Madımak olaylarında otele saldırı bilgisi gelmesine rağmen CHP kontenjanından dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'in uyarıları görmezden geldiğini söyledi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Acı Kahve'de bu hafta 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak olayları mercek altına alındı. Programa konuk olan Yeni Akit Gazetesi yazarı Murat Alan ise Madımak olayları hakkın çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'in olaylarda ihmali olduğunu söyleyen Alan 'Vali uyarıları görmezden geldi 'dedi.

VALİ UYARILARI GÖRMEZDEN GELDİ
TBMM tarafından olaydan sonra yaptığı araştırmanın raporundan çarpıcı bilgileri aktaran Murat Alan 'TBMM'nin olaydan sonra yaptığı araştırmada valinin bizzat seçildiği yeri kendisinin belirlediği ve o şenliğin yapıldığı yeri de kendisinin belirlediği ifade ediliyor. Milli İstihbarat Teşkilatı olay günü saat 11'de Madımak Oteli'ne bir saldırı olacağı konusunda ihbar alıyor. MİT Başkanı'da 11.30'da emniyete ve diğer kamu kuruluşlarına bilgi veriyor. Fakat Vali bu uyarıları görmezden geliyor.' şeklinde konuştu.

VALİ AÇIKÇA SUÇLANIYOR
2 Temmuz 1993 günü Sivas'ta meydana gelen olayların sebep ve sorumluları ile olayların oluş şeklinin ortaya çıkarılması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nun raporunda; CHP kontenjanından Sivas Valisi olan Ahmet Karabilgin açıkça suçlanıyor.
Raporda; dönemin Sivas Tugay Komutanı olan emekli Tuğgeneral Ahmet Yücetürk ve dönemin Sivas Emniyet Müdürü Doğuhan Öner'in, Aziz Nesin'in tahrikleriyle başlayan olaylara müdahale edilmesi için dönemin Sivas Valisi Ahmet Karabilgin'e başvurduğu, Vali Karabilgin'in 7.5 saat boyunca vatandaşları dağıtmadığına dikkat çekiliyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.