Maestro Rengim Gökmen'e Sevda-Cenap And Müzik Vakfının "Onur Ödülü Altın Madalyası" verildi

Maestro Rengim Gökmen'e Sevda-Cenap And Müzik Vakfının "Onur Ödülü Altın Madalyası" verildi

Sevda-Cenap And Müzik Vakfının "Onur Ödülü Altın Madalyası" bu yıl, duayen orkestra şefi Rengim Gökmen'e verildi.Cenap And Evi'nde düzenlenen...

ANKARA (AA) - Sevda-Cenap And Müzik Vakfının "Onur Ödülü Altın Madalyası" bu yıl, duayen orkestra şefi Rengim Gökmen'e verildi.

Cenap And Evi'nde düzenlenen törende, vakıf kurucularından Cevza And Başman'ın anısına, 1988'de oluşturulan ve her yıl Başman'ın vefat ettiği 6 Aralık'ta verilen ödülün 36'ncısına, Rengim Gökmen layık görüldü.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Başman'dan ödülünü alan Gökmen, burada yaptığı konuşmada, ödüllerin çok değerli olduğunu söyledi. Sevda-Cenap And Müzik Vakfının Ankara'nın son yarım yüzyılına büyük bir damga vurduğunu belirten Gökmen, sanata verdikleri katkıdan dolayı vakfa teşekkür etti.

Gökmen, kendisini müzikle tanıştırarak dünyasının değişmesini sağlayan annesi Muazzez Gökmen, annesinin kaybından sonra kendisine annelik yapan Nimet Karatekin ve besteci Ahmet Adnan Saygun'a ömür boyu minnettar kalacağını söyledi.

Ödül törenine, İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker ve sanatseverler katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.