Mağdur Çocuklara Mercek Tutulacak

Mağdur Çocuklara Mercek Tutulacak

Son günlerde kamuoyunu sıkça meşgul eden “kayıp çocuklar” ve “cinsel istismara maruz kalan çocuklar”`a TBMM mercek tutmaya hazırlanıyor...

Türkiye`nin tüm mağdur çocukları mercek altına alınıyor. Son günlerde kamuoyunu sıkça meşgul eden “kayıp çocuklar” ve “cinsel istismara maruz kalan çocuklar”`a TBMM mercek tutmaya hazırlanıyor. Bu amaçla Türkiye'nin gündeminden düşmeyen kayıp çocuklar sorununu araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu`nun Başkanlığı`na TBMM çatısı altında çalışmalarını çocuk üzerinde yürüten AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara seçildi. İncekara daha önce de TBMM Çocuklar ve Gençler Arasında Artan Şiddet Eğilimleri ile Okullarda Yaşanan Şiddet Olaylarını Araştırma Komisyonu`da başkanlık yapmıştı. İncekara aynı zamanda dünya ve TBMM`de ilk kez kurulan ve çocuk haklarının korunması ve geliştirmesi için kurulan “Çocuk Haklarını İzleme Komitesi”`nde de yer alıyor.

16 VEKİL 3 AY BOYUNCA ÇOCUK ÇALIŞACAK

Kayıp  çocuklar başta olmak üzere çocukların mağdur olduğu sorunların araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla araştırma komisyon 3 ay süre ile çalışacak. Başkanlığını  Halide İncekara`nın yaptığı komisyonun başkan yardımcısı  Adana milletvekili Nejdet Ünivar, sözcüsü ise Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen oldu. Komisyonda yer alan diğer milletvekillerinin isimleri ise şöyle; Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Ankara Milletvekili Aşkın Asan, Bursa Milletvekili Ali koyuncu, Çankırı  Milletvekili Ahmet Bukan, Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Hatay Milletvekili Süleyman Turan Çirkin, İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Şanlıurfa Milletvekili Çağla Aktemur Özyavuz, Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Van Milletvekili Kerem Altun.

TÜRKİYE`NİN TÜM MAĞDUR ÇOCUKLARI MERCEK ALTINDA

Türkiye`de 27 Mayıs 2009 itibariyle 1592 çocuk kayıp olarak tespit edilmiştir. Bu çocukların 1100`ünün kız olması organize suç örgütlerinin kaçırılan çocukları çocuk pornografisi, çocuk fuhuşu gibi yasa dışı yollarda kullandığı endişelerini de beraberinde getirmektedir. TBMM çatısı altında kurulan komisyon kaybolan veya kaçırılan çocukları bütün yönleri ile inceleyip, alınması  gereken tedbirleri tespit ederek kayıp çocukların bir an önce bulunması için çalışmalarını 3 ay süre ile sürdürecek. Komisyon sadece çocuk kaçırma ve çocuk kayıplarını dikkate almakla kalmayacak, sokakta yaşayan çocukları ile mevsimlik işçi olarak çalıştırılan çocukların sorunlarına da eğilecek. Sokaklarda dilendirilen çocukların sorunlarına da mercek tutmayı hedefleyen komisyon çocuk istismarının en kötü şekillerinden birisi olan cinsel sömürü olgusunu da tüm yönleri ile irdeleyerek çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi, nedenlerinin araştırılarak, gereken önlemlerin alınması için çalışmalar yürütecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :