Mağdurlara hukuki destek

Mağdurlara hukuki destek

Yerleşkelere ve derslere alınmayan örtülü öğrencilere, Mazlumder Ankara Şubesi'nden destek geldi...

Yüksek Öğretim Kurulu’nun İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği bir yazı ile üniversitelerde fiilen yıllardır sürdürülen başörtüsü yasağının hukuksuz olduğunu vurgulamasına karşın kimi üniversitelerde yerleşkelere ve derse giriş yasağı devam ediyor.

 

Yerleşkelere ve derslere alınmayan örtülü öğrenciler eğitim ve öğretim hakkından mahrum bırakılırken, Mazlumder Ankara Şubesi mağdurlara hukuki destek vermek için harekete geçti. Yasakçı üniversitelerde mağdur öğrencilere hukuki destek vermek için Mazlumder tarafından internet grubu oluşturuldu. Bu grup ile öğrencilere yasakla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiği, nasıl tutanak düzenlemeleri ve kendileri hakkında tutanak düzenlenirse ne yapmaları gerektiği konusunda hukuki destek sağlanacak, öğrencilerin yasağa ilişkin soruları cevaplanacak.

 

Başörtüsü yasağına muhattap olan öğrencilerin paylaşımlarını kolaylaştırmak üzere kurulan sisteme üye olmak isteyenler, ankaramazlumder@gmail.com adresine elektronik posta ile “Özgür Üniversite Grubuna katılmak istiyorum” içerikli bir e-mail göndermeleri yeterli olacak.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ –YENİ AKİT

Etiketler :