Mahalleli palalarla sokağa döküldü

Mahalleli palalarla sokağa döküldü

Zeytinburnu'nda terör örgütü yandaşı bir grup, korsan gösteri düzenleyince yüzlerce kişi sokağa çıktı. Polis iki grubu karşı karşıya getirmemek için aralarına set ördü

Zeytinburnu'nda BDP ilçe örgütünün önünde toplanan terör örgütü yandaşı oldukları iddia edilen grup korsan gösteri yapınca mahalleli sokağa döküldü. Göstericiler ara sokaklara dağılırken, BDP ilçe örgütü önünde toplanan mahalleli ise binayı taşladı.

* Polis, ilçe binasına ulaşmak için barikatı aşmak isteyen kalabalığa biber gazı ve tazyikli su sıkılarak müdahale edildi.

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde saat 00.00 sıralarında toplanan ve terör örgütü yandaşı oldukları iddia edilen bir grup, PKK lehine sloganlar attı. Ardından grup, çöp konteynerlarını yol ortasına getirerek ateşe verdi. Grup, mahalledeki bazı apartmanların da camlarını kırarak ara sokaklarda eylemlerini sürdürdü. Olayın ardından çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan grubu gaz bombası atarak dağıttı. Mahalleli ise, terör örgütü yandaşlarına tepki göstermek için sokağa döküldü. Ellerinde taş ve sopalar bulunan yaklaşık 300 kişi, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Polisle birlikte ara sokaklara kaçan terör örgütü yandaşlarını kovalayan mahalle sakinleri, BDP Zeytinburnu ilçe binasına gelerek çıkan olayları protesto etti. Bazı mahalleliler ise, terör örgütü PKK aleyhine slogan atan mahalle sakinlerine, evlerinin cam ve balkonlarından destek verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.