Mahmut Abbas'tan 'Katar' uyarısı

Mahmut Abbas'tan 'Katar' uyarısı

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinli yöneticilere ve medyaya Katar hükümeti veya Katar emiri ile ilgili olarak konuşmamaları talimatı verdi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Abbas yayımladığı kararda, Filistin Kurtuluş Örgütü, Filistin hükümeti ile El Fetih sözcü ve yetkilileri ile Filistin medyasına uyarıda bulunarak, Katar hükümeti ve emiri ile ilgili kötüleyici açıklamaları yasakladı. Kararda, "El Cezire'nin yayınladığı belgelerin yalan olmasına rağmen, bunun Arap ülkeleriyle iyi ilişkileri bozmaması gerektiği" vurgulandı.

Katar merkezli El Cezire televizyonu, yaklaşık 3 hafta kadar önce, özellikle İsrail ile Filistinliler arasında yürütülen son 10 yıllık barış görüşmelerinin içerikleriyle ilgili, "Filistin Belgeleri" adı altında bir dizi belge yayınlamıştı.

Bu yayınlarda Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat ve diğer yetkililerin, Filistinlilerin "haklarından vazgeçtikleri ve kurulacak Filistin devletinin başkenti olarak kabul edilen Doğu Kudüs'ün de çoğu bölümünden vazgeçtikleri" yolundaki iddialar gündeme getirilmişti.

Filistinli Başmüzakereci Saib Erekat, söz konusu iddiaları yalanlamakla birlikte, bu belgelerin kendi ofisinden çalındığı ve sorumluluğun da kendisinde olduğu gerekçesiyle geçen cumartesi günü istifa etmişti.

-HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ-

Selam Feyyad başkanlığındaki Filistin kabinesinin de Filistin belgeleri ve Mısır'da meydana gelen ve Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in istifasına kadar yol açan protestoların ardından, bugün Abbas'a istifasını sunması ve kabinede değişiklikler yapılması öngörülüyor.

Filistin hükümeti basın sözcüsü Dr. Gassan Katib, Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, bugün hükümetin olağanüstü bir toplantı yapıp, ardından istifasını Mahmud Abbas'a sunacağını duyurdu.

Sözcü, Abbas'ın vakit geçirmeksizin yeni hükümeti kurma görevini vereceğini belirttiği Selam Feyyad'ın da diğer partilerle görüştükten sonra yeni kabineyi açıklamasının beklendiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :