'Maksat AK Parti'nin kapatılmasıydı'

'Maksat AK Parti'nin kapatılmasıydı'

Danıştay saldırısıyla ilgili gelişmelerin yankıları sürerken, AK Partililer Anayasa Mahkemesi de dâhil her türlü hukuki yollara başvurmaya hazırlanıyor.

Anayasa Mahkemesi'ne sunulan iddianamede hükümetin 'Danıştay saldırısının baş aktörü olarak laik cumhuriyet için odak olmakla' suçlandığını dile getiren bir grup AK Partili milletvekili, daha sonra ortaya çıkan gelişmelerin partilerine yönelik yapılan suçlamaların ne kadar mesnetsiz ve zorlama yorumlara dayandığını ortaya çıkardığını söyledi. Milletvekillerinin konuya ilişkin görüşleri şöyle:

Devlet Bakanı Faruk Çelik: "Olayların netleşmesi gerekir. Danıştay kayıtları ve Danıştay olayı kesinlik kazanmışsa tabiî ki Anayasa Mahkemesi'nin odak olma noktası tartışılacaktır."

İbrahim Hasgür(İzmir): "Anayasa Mahkemesi'ne yeniden başvurmayı düşünüyoruz. Başsavcı AK Parti'yi kapatmak için her şeyi yaptı. Başsavcı bizim kapatılmamız için her şeyi yaptı. Doğruluğu araştırılmadan iddianame hazırlandı. Maksat AK Parti'nin kapatılmasıydı. Halen senaryolar yazılıyor. Ankara'da yazılan senaryoların arkası gelmez. Dava sonuçlanırsa Ergenekon'un arkasında kimlerin olduğu anlaşılırsa bunun peşini bırakmayız."

Ahmet İnal(Siirt): "AK Parti polemiklerden dava açmaktan ziyade hizmete devam ediyor. AK Parti'nin hedefi milletir. Suçlamayı yapanların özür dilemesi etik olur. Geldiğimiz nokta ortadadır. Günümüzde bazı şeylerin örtbas edilemeyeceği de ortadadır. Özür dilenmesi gerekir."

Hasan Kara(Kilis): "Kararın gerekçesinin ne olduğu milletin vicdanında ortaya çıktı. Gerektiğinde hukuka başvurulur." (CİHAN)

Etiketler :