Malatya, büyükşehir olmanın formülünü buldu..

Malatya, büyükşehir olmanın formülünü buldu..

Büyükşehir Belediyesi olmayı hedefleyen Malatya'da, kentte yaşayıp adres kaydı başka yerlerde olanların, kayıtlarını Malatya'ya aldırması için ''Büyük Malatya'' kampanyası başlatıldı.

HEDEF 750 BİN

Malatya Belediyesinin öncülüğünde, ''Adres Kaydını Malatya'ya Al'' sloganıyla başlatılan kampanyada, Büyükşehir olmak için gerekli 750 bin nüfus kriterin yerine getirilmesi hedefleniyor.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, nüfus müdürlüğüyle başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi. Kentin nüfusunun normal şartlarda 750 binin üzerinde olduğunu ifade eden Çakır, kentte yaşayıp da kaydını aldırmayan yaklaşık 20 bin kişinin bu sayıyı düşürdüğünü söyledi.

KAYDI OLMAYAN 20 BİN KİŞİ ARANIYOR

Belediye olarak bir yıl önce başlattıkları kent bilgi sistemi ve kent coğrafi sistemiyle ilgili çalışmalar sırasında birçok kişinin, nüfus kaydını Malatya'ya aldırmadığını belirlediklerini anlatan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Malatya'da, 15-20 bin civarında yapılmayan kayıt var. Onların kayıtlarını yaptırmalarını istiyoruz. Büyükşehir olma konusunda nüfus dışında bir sıkıntımız yok. Malatya'da yaşayan, ama kaydı olmayan yaklaşık 20 bin kişinin adres kayıtlarını kente aldırmasıyla 750 bin nüfus kriterini aşarız.''

Belediyenin alt katında bir birim oluşturdukların ifade eden Çakır, buraya Nüfus Müdürlüğünün de personel takviyesi yaptığını, vatandaşların hiçbir sıkıntı çekmeden adreslerini Malatya'ya aldırabileceklerini vurguladı.

'GELİRİMİZDE CİDDİ BİR ARTIŞ OLACAK'

Ahmet Çakır, Malatya'nın büyükşehir olmasıyla gelişeceğine işaret ederek, ''Büyükşehir olduğumuzda gelirlerimizde ciddi bir artış olacak. Bu Malatyamızın hızla büyümesi, gelişmesi, hizmetin ve kalitenin ve dolayısıyla istihdamın artması açısından önemli'' dedi.

2008 Yılı Adrese Dayalı Nüfus Sistemi sonuçlarına göre, Malatya'nın toplam nüfusu 733 bin 789, merkez nüfusu ise 449 bin 333.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.