Malatyalı  kalıcı konutlarında inşaatlar devam ediyor

Malatyalı kalıcı konutlarında inşaatlar devam ediyor

Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce mevkiinde yapılan konutların Yapım Müdürü Olcay Kazan:- "24 saat usulüne göre çalışıp bir an önce konutları hak sahiplerine teslim etmek için cansiperane çalışıyoruz. "

MALATYA (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan kalıcı afet konutlarının inşaatı sürüyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 11 ilde evleri yıkılan veya ağır hasar alanların barınma ihtiyacını karşılamak için çalışmalar devam ediyor.

Depremlerden en çok etkilenen kentlerden Malatya'da ihale edilen 11 bin 634 konut, 1 cami, 16 ticarethanenin inşası sürüyor. Bu kapsamda inşaatı süren alanlarda 5 katlı binalar yükselmeye başladı.

Yeşilyurt ilçesine bağlı İkizce mevkiinde yapılan konutların Yapım Müdürü Olcay Kazan, AA muhabirine, konutların yapımının hızla sürdüğünü söyledi.

Kazan, binaların radye temel ve tünel kalıp sistemiyle yapıldığını anlatarak, en kısa sürede tamamlamak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Bulundukları alanda iki etapta toplam 2 bin konut yapacaklarını anlatan Kazan,"Projemiz tüm hızla devam ediyor. İki aydır yoğun bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Binalarımız yükselmeye başladı. 24 saat usulüne göre çalışıp bir an önce konutları hak sahiplerine konutları teslim etmek için cansiperane çalışıyoruz." dedi.

Kazan, blokların hızla yükseldiğini belirterek, "Şu an dördüncü katı çıktık, aynı zamanda diğer yerlerde de katlarımız yükseliyor. Belirli bir plan, program dahilinde hızlı şekilde çalışmalara devam ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.